Woningbouw - staaltjes van vernuft

Onderzoeksoutput: Hoofdstuk in Boek/Rapport/CongresprocedureHoofdstukProfessioneel

Uittreksel

Vanaf het midden van de 1ge eeuw wordt staal toegepast in de woningbouw. Bij de eerste experimenten verving staal alleen de traditionele materialen, zonder gebruik te maken van de specifieke eigenschappen ervan. Staal werd niet gezien als een bijdrage aan de kwaliteit en de duurzaamheid. Woningen betekenen bezit en status en hebben als zodanig vaak een emotionele waarde. Staal wordt gemakkelijk geassocieerd met snel, tijdelijk en goedkoop. Bouwbedrijven die van huis uit vertrouwd zijn met metselen en timmeren gedogen staal eigenlijk alleen als wapening in vloeren en lateien.Producenten van industrieel vervaardigde woningen in landen als Japan en Frankrijk begrepen al vroeg dat er een geheel eigen markt is in de nieuwbouwsector. Dergelijke ondernemers buitten de mogelijkheden uit van de prefab bouwwijze en pasten staal zo toe, dat de aard en de status van de woning niet werden aangetast (afb. 16.1). Initiatieven in de Verenigde Staten en Engeland bleken eveneens succesvol.
Originele taal-2Nederlands
Titel(Over)spannend staal
RedacteurenW.H. Verburg
Pagina's267-280
StatusGepubliceerd - 1993

Citeer dit

Westra, J. (1993). Woningbouw - staaltjes van vernuft. In W. H. Verburg (editor), (Over)spannend staal (blz. 267-280)
Westra, J. / Woningbouw - staaltjes van vernuft. (Over)spannend staal. redacteur / W.H. Verburg. 1993. blz. 267-280
@inbook{1e354f3e2b854a848f44ee8579dafb95,
title = "Woningbouw - staaltjes van vernuft",
abstract = "Vanaf het midden van de 1ge eeuw wordt staal toegepast in de woningbouw. Bij de eerste experimenten verving staal alleen de traditionele materialen, zonder gebruik te maken van de specifieke eigenschappen ervan. Staal werd niet gezien als een bijdrage aan de kwaliteit en de duurzaamheid. Woningen betekenen bezit en status en hebben als zodanig vaak een emotionele waarde. Staal wordt gemakkelijk geassocieerd met snel, tijdelijk en goedkoop. Bouwbedrijven die van huis uit vertrouwd zijn met metselen en timmeren gedogen staal eigenlijk alleen als wapening in vloeren en lateien.Producenten van industrieel vervaardigde woningen in landen als Japan en Frankrijk begrepen al vroeg dat er een geheel eigen markt is in de nieuwbouwsector. Dergelijke ondernemers buitten de mogelijkheden uit van de prefab bouwwijze en pasten staal zo toe, dat de aard en de status van de woning niet werden aangetast (afb. 16.1). Initiatieven in de Verenigde Staten en Engeland bleken eveneens succesvol.",
author = "J. Westra",
year = "1993",
language = "Nederlands",
isbn = "90-72830-18-0",
pages = "267--280",
editor = "W.H. Verburg",
booktitle = "(Over)spannend staal",

}

Westra, J 1993, Woningbouw - staaltjes van vernuft. in WH Verburg (redactie), (Over)spannend staal. blz. 267-280.

Woningbouw - staaltjes van vernuft. / Westra, J.

(Over)spannend staal. redactie / W.H. Verburg. 1993. blz. 267-280.

Onderzoeksoutput: Hoofdstuk in Boek/Rapport/CongresprocedureHoofdstukProfessioneel

TY - CHAP

T1 - Woningbouw - staaltjes van vernuft

AU - Westra, J.

PY - 1993

Y1 - 1993

N2 - Vanaf het midden van de 1ge eeuw wordt staal toegepast in de woningbouw. Bij de eerste experimenten verving staal alleen de traditionele materialen, zonder gebruik te maken van de specifieke eigenschappen ervan. Staal werd niet gezien als een bijdrage aan de kwaliteit en de duurzaamheid. Woningen betekenen bezit en status en hebben als zodanig vaak een emotionele waarde. Staal wordt gemakkelijk geassocieerd met snel, tijdelijk en goedkoop. Bouwbedrijven die van huis uit vertrouwd zijn met metselen en timmeren gedogen staal eigenlijk alleen als wapening in vloeren en lateien.Producenten van industrieel vervaardigde woningen in landen als Japan en Frankrijk begrepen al vroeg dat er een geheel eigen markt is in de nieuwbouwsector. Dergelijke ondernemers buitten de mogelijkheden uit van de prefab bouwwijze en pasten staal zo toe, dat de aard en de status van de woning niet werden aangetast (afb. 16.1). Initiatieven in de Verenigde Staten en Engeland bleken eveneens succesvol.

AB - Vanaf het midden van de 1ge eeuw wordt staal toegepast in de woningbouw. Bij de eerste experimenten verving staal alleen de traditionele materialen, zonder gebruik te maken van de specifieke eigenschappen ervan. Staal werd niet gezien als een bijdrage aan de kwaliteit en de duurzaamheid. Woningen betekenen bezit en status en hebben als zodanig vaak een emotionele waarde. Staal wordt gemakkelijk geassocieerd met snel, tijdelijk en goedkoop. Bouwbedrijven die van huis uit vertrouwd zijn met metselen en timmeren gedogen staal eigenlijk alleen als wapening in vloeren en lateien.Producenten van industrieel vervaardigde woningen in landen als Japan en Frankrijk begrepen al vroeg dat er een geheel eigen markt is in de nieuwbouwsector. Dergelijke ondernemers buitten de mogelijkheden uit van de prefab bouwwijze en pasten staal zo toe, dat de aard en de status van de woning niet werden aangetast (afb. 16.1). Initiatieven in de Verenigde Staten en Engeland bleken eveneens succesvol.

M3 - Hoofdstuk

SN - 90-72830-18-0

SP - 267

EP - 280

BT - (Over)spannend staal

A2 - Verburg, W.H.

ER -

Westra J. Woningbouw - staaltjes van vernuft. In Verburg WH, redacteur, (Over)spannend staal. 1993. blz. 267-280