Towards adaptive patient rooms : co-creation with stroke patients and staff

E.J. Loenen, van, E.M.L Daemen, R.P.G. Cuppen, I.C.M. Flinsenberg, R.J.E. Rajae-Joordens

Onderzoeksoutput: Bijdrage aan tijdschriftTijdschriftartikelProfessioneel

2 Downloads (Pure)

Samenvatting

This article describes research into a new type of patient room, designed to be adaptable to the changing needs of patients during their hospital stay. We initially focus on stroke patients. The concept is being developed through a fully user centered design process, whereby patients and hospital staff are involved in all phases, from the early insight generation research up to the final clinical tests. To analyze as early as possible in the process if the concept will adequately address the needs identified in the insight phases, a fully functional prototype of this Adaptive Healing
Room has been built in a laboratory setting, and evaluated with staff from different hospitals and with former stroke patients. The results of these evaluations are presented here. They show that the concept is very promising: staff as well as patients expect positive effects of virtually all
features designed to support patients orientation and recovery. They also provide unexpected new insights, which will be used to further improve the concept.
Originele taal-2Engels
Pagina's (van-tot)10-14
Aantal pagina's5
TijdschriftTijdschrift voor Ergonomie
Volume39
Nummer van het tijdschrift1
StatusGepubliceerd - 2014

    Vingerafdruk

Citeer dit

Loenen, van, E. J., Daemen, E. M. L., Cuppen, R. P. G., Flinsenberg, I. C. M., & Rajae-Joordens, R. J. E. (2014). Towards adaptive patient rooms : co-creation with stroke patients and staff. Tijdschrift voor Ergonomie, 39(1), 10-14.