The multi-frequency-band capability of the Radio-Astron antenna

Vertaalde titel van de bijdrage: De mogelijkheden van de Radio-Astron antenne voor meerdere frekwentie banden

Valerie Dikiy, Oleg Kuzmin, C.G.M. van 't Klooster

Onderzoeksoutput: Bijdrage aan tijdschriftCongresartikelpeer review

Samenvatting

Het ruimtevaart project Radio-Astron benut een radio telescope antenne (10 meter diameter), die voor vier frekwentie banden is ontworpen. Twee orthogonale circulaire polarisaties kunnen worden ontvangen in iedere band, respectievelijk rond 0,327, 1,665, 4.85 en 22 GHz en gekozen signalen kunnen worden geregistreerd voor waarnemings richtingen met een nauwkeurigheid bepaald door de hoogste frekwentie (22 GHz). In deze antenne wordt een belichter gebruikt die op deze vier banden kan werken. De belichter is opgesteld in het brandpunt van de parabool en is een zeer belangrijk sub-systeem. De conferentie bijdrage beschrijft het antenne systeem en behandelt met name de 4-band belichter, dit in de ontwikkelingsfase van het project. In samenwerking met twee Russen (mede-auteurs) is dit artikel geschreven en zijn metingen verricht aan het belichter systeem met als doel het ontwerp nader te verbeteren. TGebaseerd op de metingen zijn voorspellingen gemaakt voor de stralings patronen van de 10 meter radio teleskoop antenne die geacht wordt te kunnen werken om data te verzamelen voor "very-long baseline interferometrie (VLBI)" waarnemingen. De resolutie van een VLBI netwerk wordt bepaald door de afstand tussen verschillende radio teleskopen in dat netwerk maar dan de afstanden geprojecteerd op een vlak loodrecht op de richting van interesse.
Omdat de diameter van de Aarde eindig is, kan alleen een satelliet met een radio teleskoop voor grotere afstanden zorgen binnen dat VLBI netwerk.
De nadruk in de conferentie bijdrage heeft hoofdzakelijk gelegen op de belichter voor meerdere banden (multi-feed system).
De bijdrage en de presentatie door middel van een Poster in de Franse conferentie (JINA 1992) heeft geleid tot de prijs voor de beste bijdrage.

http://www.asc.rssi.ru/radioastron/
Vertaalde titel van de bijdrageDe mogelijkheden van de Radio-Astron antenne voor meerdere frekwentie banden
Originele taal-2Engels
Pagina's (van-tot)305-308
Aantal pagina's4
TijdschriftJournées Internationales de Nice sur les Antennes
Volume1992
StatusGepubliceerd - 12 nov. 1992
Extern gepubliceerdJa
EvenementFrance Telecom CNET La Turbie: Conference Journees Internationales de Nice sur les Antennes JINA - Palais de Congres , Nice, Frankrijk
Duur: 12 nov. 199214 nov. 1992
Congresnummer: 1992
http://geen link

Vingerafdruk

Duik in de onderzoeksthema's van 'De mogelijkheden van de Radio-Astron antenne voor meerdere frekwentie banden'. Samen vormen ze een unieke vingerafdruk.

Citeer dit