Plasmageactiveerde CO2-neutrale brandstofproductie

Onderzoeksoutput: Bijdrage aan tijdschriftTijdschriftartikelPopulair

47 Downloads (Pure)

Uittreksel

In een samenwerking van de Technische Universiteit Eindhoven (faculteit Technische Natuurkunde) en het FOM-instituut DIFFER (Dutch Institute for Fundamental Energy Research) zoeken we naar productieprocessen om CO2 om te zetten naar een brandstof. Aan de basis van het productieproces staat een gasontlading. De energie die nodig is om het resulterende plasma te laten branden zal in de toekomst afkomstig zijn van duurzame energiebronnen. Een succesvolle methode zal leiden tot verminderde CO2-emissies en opslag van duurzaam opgewekte energie.
Originele taal-2Engels
Pagina's (van-tot)376-379
Aantal pagina's4
TijdschriftNederlands Tijdschrift voor Natuurkunde
Volume80
Nummer van het tijdschrift11
StatusGepubliceerd - 2014

Vingerafdruk

energy

Citeer dit

@article{1b3c895b24274aa8961a3342634bc7c8,
title = "Plasmageactiveerde CO2-neutrale brandstofproductie",
abstract = "In een samenwerking van de Technische Universiteit Eindhoven (faculteit Technische Natuurkunde) en het FOM-instituut DIFFER (Dutch Institute for Fundamental Energy Research) zoeken we naar productieprocessen om CO2 om te zetten naar een brandstof. Aan de basis van het productieproces staat een gasontlading. De energie die nodig is om het resulterende plasma te laten branden zal in de toekomst afkomstig zijn van duurzame energiebronnen. Een succesvolle methode zal leiden tot verminderde CO2-emissies en opslag van duurzaam opgewekte energie.",
author = "R.A.H. Engeln",
year = "2014",
language = "English",
volume = "80",
pages = "376--379",
journal = "Nederlands Tijdschrift voor Natuurkunde",
issn = "0926-4264",
number = "11",

}

Plasmageactiveerde CO2-neutrale brandstofproductie. / Engeln, R.A.H.

In: Nederlands Tijdschrift voor Natuurkunde, Vol. 80, Nr. 11, 2014, blz. 376-379.

Onderzoeksoutput: Bijdrage aan tijdschriftTijdschriftartikelPopulair

TY - JOUR

T1 - Plasmageactiveerde CO2-neutrale brandstofproductie

AU - Engeln, R.A.H.

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - In een samenwerking van de Technische Universiteit Eindhoven (faculteit Technische Natuurkunde) en het FOM-instituut DIFFER (Dutch Institute for Fundamental Energy Research) zoeken we naar productieprocessen om CO2 om te zetten naar een brandstof. Aan de basis van het productieproces staat een gasontlading. De energie die nodig is om het resulterende plasma te laten branden zal in de toekomst afkomstig zijn van duurzame energiebronnen. Een succesvolle methode zal leiden tot verminderde CO2-emissies en opslag van duurzaam opgewekte energie.

AB - In een samenwerking van de Technische Universiteit Eindhoven (faculteit Technische Natuurkunde) en het FOM-instituut DIFFER (Dutch Institute for Fundamental Energy Research) zoeken we naar productieprocessen om CO2 om te zetten naar een brandstof. Aan de basis van het productieproces staat een gasontlading. De energie die nodig is om het resulterende plasma te laten branden zal in de toekomst afkomstig zijn van duurzame energiebronnen. Een succesvolle methode zal leiden tot verminderde CO2-emissies en opslag van duurzaam opgewekte energie.

M3 - Article

VL - 80

SP - 376

EP - 379

JO - Nederlands Tijdschrift voor Natuurkunde

JF - Nederlands Tijdschrift voor Natuurkunde

SN - 0926-4264

IS - 11

ER -