Oude vrouwen en haar technologie

Onderzoeksoutput: Boek/rapportInaugurale redeAcademic

149 Downloads (Pure)

Uittreksel

‘Oude vrouwen en haar technologie’ bekijkt de huidige problemen die ons benauwen vanuit het (pre)historisch perspectief van de voormoederen van Annelies van Bronswijk. In haar afscheidscollege komen de (bouw)technologische antwoorden aan bod op gezondheidseffecten van de periodieke opwarming van de aarde, de wisselende behaalde leeftijden van vrouwen, de zorg en de maatschappelijke duurzaamheid. De definitie ‘technologisch oud’ is gebaseerd op hersenonderzoek en op de sociologie, die de grens leggen rond het 30ste levensjaar. We zullen zien in hoeverre de huidige situatie inderdaad nieuw is, of slechts een herhaling van zetten uit (oer)oude tijden. Dat maakt de toekomst extra interessant.
Originele taal-2Nederlands
Plaats van productieEindhoven
UitgeverijTechnische Universiteit Eindhoven
Aantal pagina's32
ISBN van geprinte versie978-90-386-3186-8
StatusGepubliceerd - 2012

Bibliografische nota

Afscheidscollege, uitgesproken op 29 juni 2012 aan de Technische Universiteit Eindhoven

Citeer dit

Bronswijk, van, J. E. M. H. (2012). Oude vrouwen en haar technologie. Eindhoven: Technische Universiteit Eindhoven.
Bronswijk, van, J.E.M.H. / Oude vrouwen en haar technologie. Eindhoven : Technische Universiteit Eindhoven, 2012. 32 blz.
@book{e3d3b91642ec45639b3c70bbb32a3048,
title = "Oude vrouwen en haar technologie",
abstract = "‘Oude vrouwen en haar technologie’ bekijkt de huidige problemen die ons benauwen vanuit het (pre)historisch perspectief van de voormoederen van Annelies van Bronswijk. In haar afscheidscollege komen de (bouw)technologische antwoorden aan bod op gezondheidseffecten van de periodieke opwarming van de aarde, de wisselende behaalde leeftijden van vrouwen, de zorg en de maatschappelijke duurzaamheid. De definitie ‘technologisch oud’ is gebaseerd op hersenonderzoek en op de sociologie, die de grens leggen rond het 30ste levensjaar. We zullen zien in hoeverre de huidige situatie inderdaad nieuw is, of slechts een herhaling van zetten uit (oer)oude tijden. Dat maakt de toekomst extra interessant.",
author = "{Bronswijk, van}, J.E.M.H.",
note = "Afscheidscollege, uitgesproken op 29 juni 2012 aan de Technische Universiteit Eindhoven",
year = "2012",
language = "Nederlands",
isbn = "978-90-386-3186-8",
publisher = "Technische Universiteit Eindhoven",

}

Bronswijk, van, JEMH 2012, Oude vrouwen en haar technologie. Technische Universiteit Eindhoven, Eindhoven.

Oude vrouwen en haar technologie. / Bronswijk, van, J.E.M.H.

Eindhoven : Technische Universiteit Eindhoven, 2012. 32 blz.

Onderzoeksoutput: Boek/rapportInaugurale redeAcademic

TY - BOOK

T1 - Oude vrouwen en haar technologie

AU - Bronswijk, van, J.E.M.H.

N1 - Afscheidscollege, uitgesproken op 29 juni 2012 aan de Technische Universiteit Eindhoven

PY - 2012

Y1 - 2012

N2 - ‘Oude vrouwen en haar technologie’ bekijkt de huidige problemen die ons benauwen vanuit het (pre)historisch perspectief van de voormoederen van Annelies van Bronswijk. In haar afscheidscollege komen de (bouw)technologische antwoorden aan bod op gezondheidseffecten van de periodieke opwarming van de aarde, de wisselende behaalde leeftijden van vrouwen, de zorg en de maatschappelijke duurzaamheid. De definitie ‘technologisch oud’ is gebaseerd op hersenonderzoek en op de sociologie, die de grens leggen rond het 30ste levensjaar. We zullen zien in hoeverre de huidige situatie inderdaad nieuw is, of slechts een herhaling van zetten uit (oer)oude tijden. Dat maakt de toekomst extra interessant.

AB - ‘Oude vrouwen en haar technologie’ bekijkt de huidige problemen die ons benauwen vanuit het (pre)historisch perspectief van de voormoederen van Annelies van Bronswijk. In haar afscheidscollege komen de (bouw)technologische antwoorden aan bod op gezondheidseffecten van de periodieke opwarming van de aarde, de wisselende behaalde leeftijden van vrouwen, de zorg en de maatschappelijke duurzaamheid. De definitie ‘technologisch oud’ is gebaseerd op hersenonderzoek en op de sociologie, die de grens leggen rond het 30ste levensjaar. We zullen zien in hoeverre de huidige situatie inderdaad nieuw is, of slechts een herhaling van zetten uit (oer)oude tijden. Dat maakt de toekomst extra interessant.

M3 - Inaugurale rede

SN - 978-90-386-3186-8

BT - Oude vrouwen en haar technologie

PB - Technische Universiteit Eindhoven

CY - Eindhoven

ER -

Bronswijk, van JEMH. Oude vrouwen en haar technologie. Eindhoven: Technische Universiteit Eindhoven, 2012. 32 blz.