More accurate alpha values using an indirect approach: Through a more accurate central film thickness formula

Vertaalde titel van de bijdrage: Nauwkeuriger alfawaarden gebruikmakend van een indirecte methode: Door een nauwkeuriger formule voor de centrale filmdikte

Onderzoeksoutput: Hoofdstuk in Boek/Rapport/CongresprocedureConferentiebijdrageAcademic

46 Downloads (Pure)

Samenvatting

Eerdere publicaties hebben aangetoond dat numerieke berekeningen aan de centrale filmdikte in EHL gesmeerde cirkelvormige contacten zeer dicht gemeten waarden benaderen. Met een benaderingsformule voor de numerieke uitkomsten kan de drukgevoeligheidscoëfficiënt van de viscositeit van vloeistoffen (alfa) worden bepaald. Het is gebruikelijk om zo’n benaderingsformule te schrijven als product van machten van dimensieloze kentallen. Door nu de waarde van alfa te wijzigen in deze formule ontstaat de best mogelijke benadering van de experimenten.
Het gaat er dan om of het mogelijk is een betere benaderingsformule te vinden voor de centrale filmdikte dan de beste die er bestaat.

In de publicatie wordt aangetoond aan welke eisen de exponenten uit de benaderingsformule moeten voldoen. Dan vallen een behoorlijk aantal proposities af. Een nieuwe benadering is nodig.
Een betere benaderingsformule blijkt mogelijk, en het resultaat is ongeveer 25% minder onnauwkeurig dan de beste formule tot nu toe, voor drie series metingen.
Vertaalde titel van de bijdrageNauwkeuriger alfawaarden gebruikmakend van een indirecte methode: Door een nauwkeuriger formule voor de centrale filmdikte
Originele taal-2Engels
Titel14. Arnold Tross Kolloquium, May 25th, 2018
RedacteurenErik Kuhn
Plaats van productieAachen
UitgeverijShaker-Verlag
Pagina's105-137
Aantal pagina's33
ISBN van elektronische versie978-3-8440-6409-4
StatusGepubliceerd - 28 feb. 2019
Evenement14th Arnold Tross Kolloquium - Aachen, Duitsland
Duur: 25 mei 201825 mei 2018

Publicatie series

NaamReihe Maschinenbau
ISSN van geprinte versie0945-0874

Congres

Congres14th Arnold Tross Kolloquium
Land/RegioDuitsland
StadAachen
Periode25/05/1825/05/18

Vingerafdruk

Duik in de onderzoeksthema's van 'Nauwkeuriger alfawaarden gebruikmakend van een indirecte methode: Door een nauwkeuriger formule voor de centrale filmdikte'. Samen vormen ze een unieke vingerafdruk.

Citeer dit