Monitoren van werknemersproductiviteit in kantoren

H.M.J. Thoen, Paul Roelofsen, A.K. Mishra, M.G.L.C. Loomans, P. Hoes, J.L.M. Hensen

Onderzoeksoutput: Bijdrage aan tijdschriftTijdschriftartikelProfessioneel

94 Downloads (Pure)

Uittreksel

Ongeveer 25% van alle werkenden in Nederland werkt in een kantooromgeving [1]. Het realiseren van een stimulerende werkomgeving in kantoorgebouwen is daarom essentieel. Tegenwoordig zien ook steeds meer werkgevers het belang van een goed binnenklimaat voor een succesvolle organisatie. Kleine veranderingen in productiviteit kunnen immers een significant effect hebben op de totale bedrijfskosten. Moderne technologiën bieden mogelijkheden voor het beheersen van deze productiviteit, maar ondanks alle onderzoeken die zijn gedaan op dit gebied, wordt de beschikbare kennis nog niet zondermeer ingezet voor investeringsbeslissingen in de praktijk. In deze studie is de beschikbare kennis toegepast op in gebruik-zijnde kantoorgebouwen en is de economische haalbaarheid van investeringen in het binnenklimaat in kaart gebracht.
Originele taal-2Nederlands
Pagina's (van-tot)30-34
Aantal pagina's5
TijdschriftTVVL Magazine
Nummer van het tijdschrift01
StatusGepubliceerd - 1 feb 2019

Vingerafdruk

Employees
Productivity
Office buildings
Climate
Employers
Operating costs
Economics
Working environment
Investment decision
The Netherlands
Workers

Citeer dit

Thoen, H.M.J. ; Roelofsen, Paul ; Mishra, A.K. ; Loomans, M.G.L.C. ; Hoes, P. ; Hensen, J.L.M. / Monitoren van werknemersproductiviteit in kantoren. In: TVVL Magazine. 2019 ; Nr. 01. blz. 30-34.
@article{e143343a1c1d426bb84d292da36552a2,
title = "Monitoren van werknemersproductiviteit in kantoren",
abstract = "Ongeveer 25{\%} van alle werkenden in Nederland werkt in een kantooromgeving [1]. Het realiseren van een stimulerende werkomgeving in kantoorgebouwen is daarom essentieel. Tegenwoordig zien ook steeds meer werkgevers het belang van een goed binnenklimaat voor een succesvolle organisatie. Kleine veranderingen in productiviteit kunnen immers een significant effect hebben op de totale bedrijfskosten. Moderne technologi{\"e}n bieden mogelijkheden voor het beheersen van deze productiviteit, maar ondanks alle onderzoeken die zijn gedaan op dit gebied, wordt de beschikbare kennis nog niet zondermeer ingezet voor investeringsbeslissingen in de praktijk. In deze studie is de beschikbare kennis toegepast op in gebruik-zijnde kantoorgebouwen en is de economische haalbaarheid van investeringen in het binnenklimaat in kaart gebracht.",
author = "H.M.J. Thoen and Paul Roelofsen and A.K. Mishra and M.G.L.C. Loomans and P. Hoes and J.L.M. Hensen",
year = "2019",
month = "2",
day = "1",
language = "Nederlands",
pages = "30--34",
journal = "TVVL Magazine",
issn = "1380-5428",
number = "01",

}

Thoen, HMJ, Roelofsen, P, Mishra, AK, Loomans, MGLC, Hoes, P & Hensen, JLM 2019, 'Monitoren van werknemersproductiviteit in kantoren', TVVL Magazine, nr. 01, blz. 30-34.

Monitoren van werknemersproductiviteit in kantoren. / Thoen, H.M.J.; Roelofsen, Paul; Mishra, A.K.; Loomans, M.G.L.C.; Hoes, P.; Hensen, J.L.M.

In: TVVL Magazine, Nr. 01, 01.02.2019, blz. 30-34.

Onderzoeksoutput: Bijdrage aan tijdschriftTijdschriftartikelProfessioneel

TY - JOUR

T1 - Monitoren van werknemersproductiviteit in kantoren

AU - Thoen, H.M.J.

AU - Roelofsen, Paul

AU - Mishra, A.K.

AU - Loomans, M.G.L.C.

AU - Hoes, P.

AU - Hensen, J.L.M.

PY - 2019/2/1

Y1 - 2019/2/1

N2 - Ongeveer 25% van alle werkenden in Nederland werkt in een kantooromgeving [1]. Het realiseren van een stimulerende werkomgeving in kantoorgebouwen is daarom essentieel. Tegenwoordig zien ook steeds meer werkgevers het belang van een goed binnenklimaat voor een succesvolle organisatie. Kleine veranderingen in productiviteit kunnen immers een significant effect hebben op de totale bedrijfskosten. Moderne technologiën bieden mogelijkheden voor het beheersen van deze productiviteit, maar ondanks alle onderzoeken die zijn gedaan op dit gebied, wordt de beschikbare kennis nog niet zondermeer ingezet voor investeringsbeslissingen in de praktijk. In deze studie is de beschikbare kennis toegepast op in gebruik-zijnde kantoorgebouwen en is de economische haalbaarheid van investeringen in het binnenklimaat in kaart gebracht.

AB - Ongeveer 25% van alle werkenden in Nederland werkt in een kantooromgeving [1]. Het realiseren van een stimulerende werkomgeving in kantoorgebouwen is daarom essentieel. Tegenwoordig zien ook steeds meer werkgevers het belang van een goed binnenklimaat voor een succesvolle organisatie. Kleine veranderingen in productiviteit kunnen immers een significant effect hebben op de totale bedrijfskosten. Moderne technologiën bieden mogelijkheden voor het beheersen van deze productiviteit, maar ondanks alle onderzoeken die zijn gedaan op dit gebied, wordt de beschikbare kennis nog niet zondermeer ingezet voor investeringsbeslissingen in de praktijk. In deze studie is de beschikbare kennis toegepast op in gebruik-zijnde kantoorgebouwen en is de economische haalbaarheid van investeringen in het binnenklimaat in kaart gebracht.

M3 - Tijdschriftartikel

SP - 30

EP - 34

JO - TVVL Magazine

JF - TVVL Magazine

SN - 1380-5428

IS - 01

ER -