Mo-nu-menten van vernieuwing

Onderzoeksoutput: Hoofdstuk in Boek/Rapport/CongresprocedureHoofdstukProfessioneel

Uittreksel

De ontwikkeling van ijzer en staal toont een groot aantal momenten waarop nieuwe technieken worden toegepast. Door de inspirerende en anticiperende wijze waarop dat gebeurt, kunnen de produkten nu worden beschouwd als monumenten van hun tijd. Dit is vooral van belang voor het inzicht in de ontwikkeling van het technisch concept. Het verlichte materiaal stimuleerde een zelfstandiger ontwerphouding, los van conventies en tradities. De aard van de bouwopdrachten en de signatuur van actuele bedrijvigheden die om een toegesneden behuizing vragen (opkomst industrie, grootkapitaal, werkplaatsen, fabrieken, pakhuizen etc.) bepalen mede de veranderende gedaante van de 'zelfkant' van de architectuur. Een nieuwe taal dient zich aan.
Originele taal-2Nederlands
Titel(Over)spannend staal
RedacteurenW.H. Verburg
Plaats van productieRotterdam
UitgeverijStaalbouwkundig Genootschap
Pagina's11-37
ISBN van geprinte versie90-72830-18-0
StatusGepubliceerd - 1993

Citeer dit

Westra, J. (1993). Mo-nu-menten van vernieuwing. In W. H. Verburg (editor), (Over)spannend staal (blz. 11-37). Rotterdam: Staalbouwkundig Genootschap.
Westra, J. / Mo-nu-menten van vernieuwing. (Over)spannend staal. redacteur / W.H. Verburg. Rotterdam : Staalbouwkundig Genootschap, 1993. blz. 11-37
@inbook{49919c9e6e944bd1bff103523c666ef0,
title = "Mo-nu-menten van vernieuwing",
abstract = "De ontwikkeling van ijzer en staal toont een groot aantal momenten waarop nieuwe technieken worden toegepast. Door de inspirerende en anticiperende wijze waarop dat gebeurt, kunnen de produkten nu worden beschouwd als monumenten van hun tijd. Dit is vooral van belang voor het inzicht in de ontwikkeling van het technisch concept. Het verlichte materiaal stimuleerde een zelfstandiger ontwerphouding, los van conventies en tradities. De aard van de bouwopdrachten en de signatuur van actuele bedrijvigheden die om een toegesneden behuizing vragen (opkomst industrie, grootkapitaal, werkplaatsen, fabrieken, pakhuizen etc.) bepalen mede de veranderende gedaante van de 'zelfkant' van de architectuur. Een nieuwe taal dient zich aan.",
author = "J. Westra",
year = "1993",
language = "Nederlands",
isbn = "90-72830-18-0",
pages = "11--37",
editor = "W.H. Verburg",
booktitle = "(Over)spannend staal",
publisher = "Staalbouwkundig Genootschap",

}

Westra, J 1993, Mo-nu-menten van vernieuwing. in WH Verburg (redactie), (Over)spannend staal. Staalbouwkundig Genootschap, Rotterdam, blz. 11-37.

Mo-nu-menten van vernieuwing. / Westra, J.

(Over)spannend staal. redactie / W.H. Verburg. Rotterdam : Staalbouwkundig Genootschap, 1993. blz. 11-37.

Onderzoeksoutput: Hoofdstuk in Boek/Rapport/CongresprocedureHoofdstukProfessioneel

TY - CHAP

T1 - Mo-nu-menten van vernieuwing

AU - Westra, J.

PY - 1993

Y1 - 1993

N2 - De ontwikkeling van ijzer en staal toont een groot aantal momenten waarop nieuwe technieken worden toegepast. Door de inspirerende en anticiperende wijze waarop dat gebeurt, kunnen de produkten nu worden beschouwd als monumenten van hun tijd. Dit is vooral van belang voor het inzicht in de ontwikkeling van het technisch concept. Het verlichte materiaal stimuleerde een zelfstandiger ontwerphouding, los van conventies en tradities. De aard van de bouwopdrachten en de signatuur van actuele bedrijvigheden die om een toegesneden behuizing vragen (opkomst industrie, grootkapitaal, werkplaatsen, fabrieken, pakhuizen etc.) bepalen mede de veranderende gedaante van de 'zelfkant' van de architectuur. Een nieuwe taal dient zich aan.

AB - De ontwikkeling van ijzer en staal toont een groot aantal momenten waarop nieuwe technieken worden toegepast. Door de inspirerende en anticiperende wijze waarop dat gebeurt, kunnen de produkten nu worden beschouwd als monumenten van hun tijd. Dit is vooral van belang voor het inzicht in de ontwikkeling van het technisch concept. Het verlichte materiaal stimuleerde een zelfstandiger ontwerphouding, los van conventies en tradities. De aard van de bouwopdrachten en de signatuur van actuele bedrijvigheden die om een toegesneden behuizing vragen (opkomst industrie, grootkapitaal, werkplaatsen, fabrieken, pakhuizen etc.) bepalen mede de veranderende gedaante van de 'zelfkant' van de architectuur. Een nieuwe taal dient zich aan.

M3 - Hoofdstuk

SN - 90-72830-18-0

SP - 11

EP - 37

BT - (Over)spannend staal

A2 - Verburg, W.H.

PB - Staalbouwkundig Genootschap

CY - Rotterdam

ER -

Westra J. Mo-nu-menten van vernieuwing. In Verburg WH, redacteur, (Over)spannend staal. Rotterdam: Staalbouwkundig Genootschap. 1993. blz. 11-37