Het leren van docenten tijdens een 3-jarig professionaliseringstraject gericht op onderzoekend leren

Saskia Stollman, Jannet Doppenberg, Douwe Beijaard

Onderzoeksoutput: Hoofdstuk in Boek/Rapport/CongresprocedureConferentiebijdrageAcademicpeer review

8 Downloads (Pure)

Uittreksel

In dit project is het leerproces van bètadocenten onderzocht tijdens een driejarig professionaliseringstraject gericht op onderzoekend leren. In de professionalisering ondernamen 11 docenten verschillende leeractiviteiten in verschillende settings. Het leerproces is in kaart gebracht door afzonderlijk te kijken naar ontwikkeling van kennis en ontwikkeling van praktijk. Welke van de leeractiviteiten en settings bijdroegen aan kennis- en praktijkontwikkeling en wat opbrengsten van de professionalisering zijn, zijn aan de hand van storyline interviews in kaart gebracht. Docenten gaven aan dat over de tijd heen verschillende leeractiviteiten en settings bijdroegen aan hun kennis- en hun praktijkontwikkeling. Kennis en praktijk hebben zich over de tijd beiden positief ontwikkeld volgens de docenten.
Originele taal-2Nederlands
TitelAbstractboek ORD2019
UitgeverijOpen Universiteit Nederland
Pagina's219-221
Aantal pagina's3
StatusGepubliceerd - 2019
EvenementOnderwijs Research Dagen (ORD2019) - Heerlen, Nederland
Duur: 26 jun 201928 jun 2019
https://ord2019.nl/wp-content/uploads/2019/06/ORD2019-abstractboek.pdf

Congres

CongresOnderwijs Research Dagen (ORD2019)
Verkorte titelORD2019
LandNederland
StadHeerlen
Periode26/06/1928/06/19
Internet adres

Citeer dit

Stollman, S., Doppenberg, J., & Beijaard, D. (2019). Het leren van docenten tijdens een 3-jarig professionaliseringstraject gericht op onderzoekend leren. In Abstractboek ORD2019 (blz. 219-221). [147] Open Universiteit Nederland.
Stollman, Saskia ; Doppenberg, Jannet ; Beijaard, Douwe. / Het leren van docenten tijdens een 3-jarig professionaliseringstraject gericht op onderzoekend leren. Abstractboek ORD2019. Open Universiteit Nederland, 2019. blz. 219-221
@inproceedings{fe0a1300eb3a4a5c87d1581cbb625ca4,
title = "Het leren van docenten tijdens een 3-jarig professionaliseringstraject gericht op onderzoekend leren",
abstract = "In dit project is het leerproces van b{\`e}tadocenten onderzocht tijdens een driejarig professionaliseringstraject gericht op onderzoekend leren. In de professionalisering ondernamen 11 docenten verschillende leeractiviteiten in verschillende settings. Het leerproces is in kaart gebracht door afzonderlijk te kijken naar ontwikkeling van kennis en ontwikkeling van praktijk. Welke van de leeractiviteiten en settings bijdroegen aan kennis- en praktijkontwikkeling en wat opbrengsten van de professionalisering zijn, zijn aan de hand van storyline interviews in kaart gebracht. Docenten gaven aan dat over de tijd heen verschillende leeractiviteiten en settings bijdroegen aan hun kennis- en hun praktijkontwikkeling. Kennis en praktijk hebben zich over de tijd beiden positief ontwikkeld volgens de docenten.",
author = "Saskia Stollman and Jannet Doppenberg and Douwe Beijaard",
year = "2019",
language = "Nederlands",
pages = "219--221",
booktitle = "Abstractboek ORD2019",
publisher = "Open Universiteit Nederland",

}

Stollman, S, Doppenberg, J & Beijaard, D 2019, Het leren van docenten tijdens een 3-jarig professionaliseringstraject gericht op onderzoekend leren. in Abstractboek ORD2019., 147, Open Universiteit Nederland, blz. 219-221, Onderwijs Research Dagen (ORD2019), Heerlen, Nederland, 26/06/19.

Het leren van docenten tijdens een 3-jarig professionaliseringstraject gericht op onderzoekend leren. / Stollman, Saskia; Doppenberg, Jannet; Beijaard, Douwe.

Abstractboek ORD2019. Open Universiteit Nederland, 2019. blz. 219-221 147.

Onderzoeksoutput: Hoofdstuk in Boek/Rapport/CongresprocedureConferentiebijdrageAcademicpeer review

TY - GEN

T1 - Het leren van docenten tijdens een 3-jarig professionaliseringstraject gericht op onderzoekend leren

AU - Stollman, Saskia

AU - Doppenberg, Jannet

AU - Beijaard, Douwe

PY - 2019

Y1 - 2019

N2 - In dit project is het leerproces van bètadocenten onderzocht tijdens een driejarig professionaliseringstraject gericht op onderzoekend leren. In de professionalisering ondernamen 11 docenten verschillende leeractiviteiten in verschillende settings. Het leerproces is in kaart gebracht door afzonderlijk te kijken naar ontwikkeling van kennis en ontwikkeling van praktijk. Welke van de leeractiviteiten en settings bijdroegen aan kennis- en praktijkontwikkeling en wat opbrengsten van de professionalisering zijn, zijn aan de hand van storyline interviews in kaart gebracht. Docenten gaven aan dat over de tijd heen verschillende leeractiviteiten en settings bijdroegen aan hun kennis- en hun praktijkontwikkeling. Kennis en praktijk hebben zich over de tijd beiden positief ontwikkeld volgens de docenten.

AB - In dit project is het leerproces van bètadocenten onderzocht tijdens een driejarig professionaliseringstraject gericht op onderzoekend leren. In de professionalisering ondernamen 11 docenten verschillende leeractiviteiten in verschillende settings. Het leerproces is in kaart gebracht door afzonderlijk te kijken naar ontwikkeling van kennis en ontwikkeling van praktijk. Welke van de leeractiviteiten en settings bijdroegen aan kennis- en praktijkontwikkeling en wat opbrengsten van de professionalisering zijn, zijn aan de hand van storyline interviews in kaart gebracht. Docenten gaven aan dat over de tijd heen verschillende leeractiviteiten en settings bijdroegen aan hun kennis- en hun praktijkontwikkeling. Kennis en praktijk hebben zich over de tijd beiden positief ontwikkeld volgens de docenten.

M3 - Conferentiebijdrage

SP - 219

EP - 221

BT - Abstractboek ORD2019

PB - Open Universiteit Nederland

ER -

Stollman S, Doppenberg J, Beijaard D. Het leren van docenten tijdens een 3-jarig professionaliseringstraject gericht op onderzoekend leren. In Abstractboek ORD2019. Open Universiteit Nederland. 2019. blz. 219-221. 147