Het alternatieve circuit ontgroeid

Onderzoeksoutput: Bijdrage aan tijdschriftTijdschriftartikelProfessioneel

Uittreksel

Bouwen met stro mag zich verheugen in een groeiende belangstelling. De methode raakte na de oorlog in de vergeteiheid, maar maakt sinds de jaren tachtig wereldwijd een revival door. Stro wordt vaak gecombineerd met een houten draagconstructie en leempleister. Deze natuurlijke materialen hebben superieure milieuscores en leveren eveneens voorbeeldige energetische en bouwfysische prestaties. Vooroordelen over vocht, brand en insecten Iijken verder ongegrond. Een verkenning van een bouwwijze die het ‘alternatieve’ circuit ontgroeit, en een gesprek met stroaannemer en bestuurslid van Vereniging Strobouw Nederland, Rene Dalmeijer.
TaalNederlands
Pagina's8-15
Aantal pagina's8
TijdschriftBouwIQ
Volume16
Nummer van het tijdschrift3
StatusGepubliceerd - 2011

Citeer dit

Schilperoort, H./ Het alternatieve circuit ontgroeid. In: BouwIQ. 2011 ; Vol. 16, Nr. 3. blz. 8-15
@article{7fa628957c81406a939e60e458e30056,
title = "Het alternatieve circuit ontgroeid",
abstract = "Bouwen met stro mag zich verheugen in een groeiende belangstelling. De methode raakte na de oorlog in de vergeteiheid, maar maakt sinds de jaren tachtig wereldwijd een revival door. Stro wordt vaak gecombineerd met een houten draagconstructie en leempleister. Deze natuurlijke materialen hebben superieure milieuscores en leveren eveneens voorbeeldige energetische en bouwfysische prestaties. Vooroordelen over vocht, brand en insecten Iijken verder ongegrond. Een verkenning van een bouwwijze die het ‘alternatieve’ circuit ontgroeit, en een gesprek met stroaannemer en bestuurslid van Vereniging Strobouw Nederland, Rene Dalmeijer.",
author = "H. Schilperoort",
year = "2011",
language = "Nederlands",
volume = "16",
pages = "8--15",
journal = "BouwIQ",
issn = "1871-9635",
number = "3",

}

Schilperoort, H 2011, 'Het alternatieve circuit ontgroeid' BouwIQ, vol. 16, nr. 3, blz. 8-15.

Het alternatieve circuit ontgroeid. / Schilperoort, H.

In: BouwIQ, Vol. 16, Nr. 3, 2011, blz. 8-15.

Onderzoeksoutput: Bijdrage aan tijdschriftTijdschriftartikelProfessioneel

TY - JOUR

T1 - Het alternatieve circuit ontgroeid

AU - Schilperoort,H.

PY - 2011

Y1 - 2011

N2 - Bouwen met stro mag zich verheugen in een groeiende belangstelling. De methode raakte na de oorlog in de vergeteiheid, maar maakt sinds de jaren tachtig wereldwijd een revival door. Stro wordt vaak gecombineerd met een houten draagconstructie en leempleister. Deze natuurlijke materialen hebben superieure milieuscores en leveren eveneens voorbeeldige energetische en bouwfysische prestaties. Vooroordelen over vocht, brand en insecten Iijken verder ongegrond. Een verkenning van een bouwwijze die het ‘alternatieve’ circuit ontgroeit, en een gesprek met stroaannemer en bestuurslid van Vereniging Strobouw Nederland, Rene Dalmeijer.

AB - Bouwen met stro mag zich verheugen in een groeiende belangstelling. De methode raakte na de oorlog in de vergeteiheid, maar maakt sinds de jaren tachtig wereldwijd een revival door. Stro wordt vaak gecombineerd met een houten draagconstructie en leempleister. Deze natuurlijke materialen hebben superieure milieuscores en leveren eveneens voorbeeldige energetische en bouwfysische prestaties. Vooroordelen over vocht, brand en insecten Iijken verder ongegrond. Een verkenning van een bouwwijze die het ‘alternatieve’ circuit ontgroeit, en een gesprek met stroaannemer en bestuurslid van Vereniging Strobouw Nederland, Rene Dalmeijer.

M3 - Tijdschriftartikel

VL - 16

SP - 8

EP - 15

JO - BouwIQ

T2 - BouwIQ

JF - BouwIQ

SN - 1871-9635

IS - 3

ER -