Gezondheidseffecten van woningen

L.G.H. Koren, C.E.E. Pernot, J.E.M.H. Bronswijk, van

Onderzoeksoutput: Bijdrage aan tijdschriftTijdschriftartikelProfessioneel

Uittreksel

In dit artikel wordt onderzoek beschreven naar de potentiële gezondheidseffecten van een aantal bouwkundige en installatietechnische keuzen die kunnen worden gemaakt om de EPC te verlagen. Een nieuwe beoordelingsmethode is beschreven. In drie scenario’s, te weten worst case, gemiddeld, en optimaal, werd de ziektelast bepaald van elke keuze, bij 100 % toepassing in Nederland. De gezondheidsrisico’s van vooral gebalanceerde ventilatie en enkele typen zonneboilers kunnen groot zijn bij niet-optimale productie, installatie, onderhoud en gebruik.
Originele taal-2Engels
Pagina's (van-tot)28-33
Aantal pagina's6
TijdschriftTVVL Magazine
Volume36
Nummer van het tijdschrift1
StatusGepubliceerd - 2007

Vingerafdruk

Scenarios

Citeer dit

Koren, L. G. H., Pernot, C. E. E., & Bronswijk, van, J. E. M. H. (2007). Gezondheidseffecten van woningen. TVVL Magazine, 36(1), 28-33.
Koren, L.G.H. ; Pernot, C.E.E. ; Bronswijk, van, J.E.M.H. / Gezondheidseffecten van woningen. In: TVVL Magazine. 2007 ; Vol. 36, Nr. 1. blz. 28-33.
@article{d5d27cf2bc37478b879ac355bc6bfef5,
title = "Gezondheidseffecten van woningen",
abstract = "In dit artikel wordt onderzoek beschreven naar de potenti{\"e}le gezondheidseffecten van een aantal bouwkundige en installatietechnische keuzen die kunnen worden gemaakt om de EPC te verlagen. Een nieuwe beoordelingsmethode is beschreven. In drie scenario’s, te weten worst case, gemiddeld, en optimaal, werd de ziektelast bepaald van elke keuze, bij 100 {\%} toepassing in Nederland. De gezondheidsrisico’s van vooral gebalanceerde ventilatie en enkele typen zonneboilers kunnen groot zijn bij niet-optimale productie, installatie, onderhoud en gebruik.",
author = "L.G.H. Koren and C.E.E. Pernot and {Bronswijk, van}, J.E.M.H.",
year = "2007",
language = "English",
volume = "36",
pages = "28--33",
journal = "TVVL Magazine",
issn = "1380-5428",
number = "1",

}

Koren, LGH, Pernot, CEE & Bronswijk, van, JEMH 2007, 'Gezondheidseffecten van woningen', TVVL Magazine, vol. 36, nr. 1, blz. 28-33.

Gezondheidseffecten van woningen. / Koren, L.G.H.; Pernot, C.E.E.; Bronswijk, van, J.E.M.H.

In: TVVL Magazine, Vol. 36, Nr. 1, 2007, blz. 28-33.

Onderzoeksoutput: Bijdrage aan tijdschriftTijdschriftartikelProfessioneel

TY - JOUR

T1 - Gezondheidseffecten van woningen

AU - Koren, L.G.H.

AU - Pernot, C.E.E.

AU - Bronswijk, van, J.E.M.H.

PY - 2007

Y1 - 2007

N2 - In dit artikel wordt onderzoek beschreven naar de potentiële gezondheidseffecten van een aantal bouwkundige en installatietechnische keuzen die kunnen worden gemaakt om de EPC te verlagen. Een nieuwe beoordelingsmethode is beschreven. In drie scenario’s, te weten worst case, gemiddeld, en optimaal, werd de ziektelast bepaald van elke keuze, bij 100 % toepassing in Nederland. De gezondheidsrisico’s van vooral gebalanceerde ventilatie en enkele typen zonneboilers kunnen groot zijn bij niet-optimale productie, installatie, onderhoud en gebruik.

AB - In dit artikel wordt onderzoek beschreven naar de potentiële gezondheidseffecten van een aantal bouwkundige en installatietechnische keuzen die kunnen worden gemaakt om de EPC te verlagen. Een nieuwe beoordelingsmethode is beschreven. In drie scenario’s, te weten worst case, gemiddeld, en optimaal, werd de ziektelast bepaald van elke keuze, bij 100 % toepassing in Nederland. De gezondheidsrisico’s van vooral gebalanceerde ventilatie en enkele typen zonneboilers kunnen groot zijn bij niet-optimale productie, installatie, onderhoud en gebruik.

M3 - Article

VL - 36

SP - 28

EP - 33

JO - TVVL Magazine

JF - TVVL Magazine

SN - 1380-5428

IS - 1

ER -

Koren LGH, Pernot CEE, Bronswijk, van JEMH. Gezondheidseffecten van woningen. TVVL Magazine. 2007;36(1):28-33.