De rol van een hoogwaardige ICT-infrastructuur voor bedrijven en bedrijventerreinen

B.M. Sadowski, D. Strik, S. Bashir, Z.O. Nomaler

Onderzoeksoutput: Bijdrage aan tijdschriftTijdschriftartikelAcademicpeer review

4 Downloads (Pure)

Uittreksel

Met het opkomen van de digitale economie en het ontstaan van nieuwe strategische opties om informatie- en communicatietechnologie (ICT) in te zetten, zijn bedrijven in toenemende mate in staat om op basis van een moderne digitale ICT-infrastructuur belangrijke concurrentievoordelen te behalen. In deze context speelt de kwaliteit van de digitale ICT-infrastructuur een belangrijke rol voor bedrijven om een bepaalde locatie te kiezen. Bedrijventerreinen met een hoogwaardige digitale ICT-infrastructuur creëren een positief vestigingsklimaat en ondersteunen de strategieën van bedrijven om ICT efKciënter en op nieuwe manieren in te zetten. Dit artikel analyseert op micro-economisch niveau in hoeverre de beschikbaarheid van een hoogwaardige ICT-infrastructuur belangrijk is voor de economische activiteiten van bedrijven en bestudeert in welke mate bedrijventerreinen een positief effect hebben op de kwaliteit van de ICT-infrastructuur. Op basis van een empirisch onderzoek onder 33.557 bedrijven in de provincie Zeeland toont dit onderzoek aan dat grote bedrijven en kennisintensieve bedrijven meer toegang hebben tot een moderne digitale ICT-infrastructuur, terwijl bedrijven die gevestigd zijn op bedrijventerreinen signiKcant minder toegang hebben tot deze technologieën.
Originele taal-2Nederlands
Pagina's (van-tot)335-341
Aantal pagina's7
TijdschriftMaandblad voor Accountancy en Bedrijfseconomie
Volume89
Nummer van het tijdschrift9
StatusGepubliceerd - 2015

Citeer dit

@article{6d5989243eb44aafa5dc527ffb2f5e1e,
title = "De rol van een hoogwaardige ICT-infrastructuur voor bedrijven en bedrijventerreinen",
abstract = "Met het opkomen van de digitale economie en het ontstaan van nieuwe strategische opties om informatie- en communicatietechnologie (ICT) in te zetten, zijn bedrijven in toenemende mate in staat om op basis van een moderne digitale ICT-infrastructuur belangrijke concurrentievoordelen te behalen. In deze context speelt de kwaliteit van de digitale ICT-infrastructuur een belangrijke rol voor bedrijven om een bepaalde locatie te kiezen. Bedrijventerreinen met een hoogwaardige digitale ICT-infrastructuur cre{\"e}ren een positief vestigingsklimaat en ondersteunen de strategie{\"e}n van bedrijven om ICT efKci{\"e}nter en op nieuwe manieren in te zetten. Dit artikel analyseert op micro-economisch niveau in hoeverre de beschikbaarheid van een hoogwaardige ICT-infrastructuur belangrijk is voor de economische activiteiten van bedrijven en bestudeert in welke mate bedrijventerreinen een positief effect hebben op de kwaliteit van de ICT-infrastructuur. Op basis van een empirisch onderzoek onder 33.557 bedrijven in de provincie Zeeland toont dit onderzoek aan dat grote bedrijven en kennisintensieve bedrijven meer toegang hebben tot een moderne digitale ICT-infrastructuur, terwijl bedrijven die gevestigd zijn op bedrijventerreinen signiKcant minder toegang hebben tot deze technologie{\"e}n.",
author = "B.M. Sadowski and D. Strik and S. Bashir and Z.O. Nomaler",
year = "2015",
language = "Nederlands",
volume = "89",
pages = "335--341",
journal = "Maandblad voor Accountancy en Bedrijfseconomie",
issn = "0924-6304",
number = "9",

}

De rol van een hoogwaardige ICT-infrastructuur voor bedrijven en bedrijventerreinen. / Sadowski, B.M.; Strik, D.; Bashir, S.; Nomaler, Z.O.

In: Maandblad voor Accountancy en Bedrijfseconomie, Vol. 89, Nr. 9, 2015, blz. 335-341.

Onderzoeksoutput: Bijdrage aan tijdschriftTijdschriftartikelAcademicpeer review

TY - JOUR

T1 - De rol van een hoogwaardige ICT-infrastructuur voor bedrijven en bedrijventerreinen

AU - Sadowski, B.M.

AU - Strik, D.

AU - Bashir, S.

AU - Nomaler, Z.O.

PY - 2015

Y1 - 2015

N2 - Met het opkomen van de digitale economie en het ontstaan van nieuwe strategische opties om informatie- en communicatietechnologie (ICT) in te zetten, zijn bedrijven in toenemende mate in staat om op basis van een moderne digitale ICT-infrastructuur belangrijke concurrentievoordelen te behalen. In deze context speelt de kwaliteit van de digitale ICT-infrastructuur een belangrijke rol voor bedrijven om een bepaalde locatie te kiezen. Bedrijventerreinen met een hoogwaardige digitale ICT-infrastructuur creëren een positief vestigingsklimaat en ondersteunen de strategieën van bedrijven om ICT efKciënter en op nieuwe manieren in te zetten. Dit artikel analyseert op micro-economisch niveau in hoeverre de beschikbaarheid van een hoogwaardige ICT-infrastructuur belangrijk is voor de economische activiteiten van bedrijven en bestudeert in welke mate bedrijventerreinen een positief effect hebben op de kwaliteit van de ICT-infrastructuur. Op basis van een empirisch onderzoek onder 33.557 bedrijven in de provincie Zeeland toont dit onderzoek aan dat grote bedrijven en kennisintensieve bedrijven meer toegang hebben tot een moderne digitale ICT-infrastructuur, terwijl bedrijven die gevestigd zijn op bedrijventerreinen signiKcant minder toegang hebben tot deze technologieën.

AB - Met het opkomen van de digitale economie en het ontstaan van nieuwe strategische opties om informatie- en communicatietechnologie (ICT) in te zetten, zijn bedrijven in toenemende mate in staat om op basis van een moderne digitale ICT-infrastructuur belangrijke concurrentievoordelen te behalen. In deze context speelt de kwaliteit van de digitale ICT-infrastructuur een belangrijke rol voor bedrijven om een bepaalde locatie te kiezen. Bedrijventerreinen met een hoogwaardige digitale ICT-infrastructuur creëren een positief vestigingsklimaat en ondersteunen de strategieën van bedrijven om ICT efKciënter en op nieuwe manieren in te zetten. Dit artikel analyseert op micro-economisch niveau in hoeverre de beschikbaarheid van een hoogwaardige ICT-infrastructuur belangrijk is voor de economische activiteiten van bedrijven en bestudeert in welke mate bedrijventerreinen een positief effect hebben op de kwaliteit van de ICT-infrastructuur. Op basis van een empirisch onderzoek onder 33.557 bedrijven in de provincie Zeeland toont dit onderzoek aan dat grote bedrijven en kennisintensieve bedrijven meer toegang hebben tot een moderne digitale ICT-infrastructuur, terwijl bedrijven die gevestigd zijn op bedrijventerreinen signiKcant minder toegang hebben tot deze technologieën.

M3 - Tijdschriftartikel

VL - 89

SP - 335

EP - 341

JO - Maandblad voor Accountancy en Bedrijfseconomie

JF - Maandblad voor Accountancy en Bedrijfseconomie

SN - 0924-6304

IS - 9

ER -