Conceptueel renoveren

Onderzoeksoutput: Bijdrage aan tijdschriftTijdschriftartikelProfessioneel

1 Downloads (Pure)

Uittreksel

In Nederland staan circa 2,3 miljoen woningen uit de jaren 60 en 70, waarvan er ongeveer 1 miljoen als huurwoning zijn gerealiseerd. Ze zijn seriematig en in hoog tempo gebouwd om het woningtekort na de oorlog op te lossen, maar voldoen niet meer aan de eisen en wensen van deze tijd. Ze verbruiken veel energie en zijn deels te klein. Dit is behalve een milieuprobleem ook een maatschappelijk probleem, want deze woningen worden juist bewoond door mensen die minder te besteden hebben. Renovatieprojecten zijn tot op heden vaak te kleinschalig en te weinig ingrijpend om de voorraad op peil te brengen. In dit artikel aandacht voor de manier waarop verschillende spelers deze opgave zien en benaderen.
Originele taal-2Nederlands
Pagina's (van-tot)8-13
Aantal pagina's6
TijdschriftBouwIQ
Volume16
Nummer van het tijdschrift4/5
StatusGepubliceerd - 2011

Citeer dit

Schilperoort, H. / Conceptueel renoveren. In: BouwIQ. 2011 ; Vol. 16, Nr. 4/5. blz. 8-13.
@article{6abccf95be5d4df3883df641480df829,
title = "Conceptueel renoveren",
abstract = "In Nederland staan circa 2,3 miljoen woningen uit de jaren 60 en 70, waarvan er ongeveer 1 miljoen als huurwoning zijn gerealiseerd. Ze zijn seriematig en in hoog tempo gebouwd om het woningtekort na de oorlog op te lossen, maar voldoen niet meer aan de eisen en wensen van deze tijd. Ze verbruiken veel energie en zijn deels te klein. Dit is behalve een milieuprobleem ook een maatschappelijk probleem, want deze woningen worden juist bewoond door mensen die minder te besteden hebben. Renovatieprojecten zijn tot op heden vaak te kleinschalig en te weinig ingrijpend om de voorraad op peil te brengen. In dit artikel aandacht voor de manier waarop verschillende spelers deze opgave zien en benaderen.",
author = "H. Schilperoort",
year = "2011",
language = "Nederlands",
volume = "16",
pages = "8--13",
journal = "BouwIQ",
issn = "1871-9635",
number = "4/5",

}

Schilperoort, H 2011, 'Conceptueel renoveren', BouwIQ, vol. 16, nr. 4/5, blz. 8-13.

Conceptueel renoveren. / Schilperoort, H.

In: BouwIQ, Vol. 16, Nr. 4/5, 2011, blz. 8-13.

Onderzoeksoutput: Bijdrage aan tijdschriftTijdschriftartikelProfessioneel

TY - JOUR

T1 - Conceptueel renoveren

AU - Schilperoort, H.

PY - 2011

Y1 - 2011

N2 - In Nederland staan circa 2,3 miljoen woningen uit de jaren 60 en 70, waarvan er ongeveer 1 miljoen als huurwoning zijn gerealiseerd. Ze zijn seriematig en in hoog tempo gebouwd om het woningtekort na de oorlog op te lossen, maar voldoen niet meer aan de eisen en wensen van deze tijd. Ze verbruiken veel energie en zijn deels te klein. Dit is behalve een milieuprobleem ook een maatschappelijk probleem, want deze woningen worden juist bewoond door mensen die minder te besteden hebben. Renovatieprojecten zijn tot op heden vaak te kleinschalig en te weinig ingrijpend om de voorraad op peil te brengen. In dit artikel aandacht voor de manier waarop verschillende spelers deze opgave zien en benaderen.

AB - In Nederland staan circa 2,3 miljoen woningen uit de jaren 60 en 70, waarvan er ongeveer 1 miljoen als huurwoning zijn gerealiseerd. Ze zijn seriematig en in hoog tempo gebouwd om het woningtekort na de oorlog op te lossen, maar voldoen niet meer aan de eisen en wensen van deze tijd. Ze verbruiken veel energie en zijn deels te klein. Dit is behalve een milieuprobleem ook een maatschappelijk probleem, want deze woningen worden juist bewoond door mensen die minder te besteden hebben. Renovatieprojecten zijn tot op heden vaak te kleinschalig en te weinig ingrijpend om de voorraad op peil te brengen. In dit artikel aandacht voor de manier waarop verschillende spelers deze opgave zien en benaderen.

M3 - Tijdschriftartikel

VL - 16

SP - 8

EP - 13

JO - BouwIQ

JF - BouwIQ

SN - 1871-9635

IS - 4/5

ER -