Conceptueel renoveren

Onderzoeksoutput: Bijdrage aan tijdschriftTijdschriftartikelProfessioneel

1 Downloads (Pure)

Uittreksel

In Nederland staan circa 2,3 miljoen woningen uit de jaren zestig en zeventig, waarvan er ongeveer 1 miljoen als huurwoning zijn gerealiseerd. Ze zijn seriematig en in hoog tempo gebouwd om het woningtekort na de oorlog op te lossen, maar voldoen niet meer aan de eisen en wensen van deze tijd. Ze verbruiken veel energie en zijn deels te klein. Dit is behalve een milieuprobleem ook een maatschappelijk probleem, want deze woningen worden juist bewoond door mensen die minder te besteden hebben. Renovatieprojecten zijn tot op heden vaak te kleinschalig en te weinig ingrijpend om de voorraad op peil te brengen. In dit artikel aandacht voor de manier waarop verschillende spelers, te weten een vooruitstrevende corporatie, drie coalities van innovatieve marktpartijen en het programma Slim & Snel, het probleem zien en deze opgave benaderen.
Originele taal-2Nederlands
Pagina's (van-tot)24-27
Aantal pagina's4
TijdschriftRenda
VolumeSpecial
Nummer van het tijdschrift2011-1
StatusGepubliceerd - 2011

Citeer dit

Schilperoort, H. (2011). Conceptueel renoveren. Renda, Special(2011-1), 24-27.
Schilperoort, H. / Conceptueel renoveren. In: Renda. 2011 ; Vol. Special, Nr. 2011-1. blz. 24-27.
@article{eb711a8469aa4a51b40a7bd891922c09,
title = "Conceptueel renoveren",
abstract = "In Nederland staan circa 2,3 miljoen woningen uit de jaren zestig en zeventig, waarvan er ongeveer 1 miljoen als huurwoning zijn gerealiseerd. Ze zijn seriematig en in hoog tempo gebouwd om het woningtekort na de oorlog op te lossen, maar voldoen niet meer aan de eisen en wensen van deze tijd. Ze verbruiken veel energie en zijn deels te klein. Dit is behalve een milieuprobleem ook een maatschappelijk probleem, want deze woningen worden juist bewoond door mensen die minder te besteden hebben. Renovatieprojecten zijn tot op heden vaak te kleinschalig en te weinig ingrijpend om de voorraad op peil te brengen. In dit artikel aandacht voor de manier waarop verschillende spelers, te weten een vooruitstrevende corporatie, drie coalities van innovatieve marktpartijen en het programma Slim & Snel, het probleem zien en deze opgave benaderen.",
author = "H. Schilperoort",
year = "2011",
language = "Nederlands",
volume = "Special",
pages = "24--27",
journal = "Renda",
issn = "2211-5358",
number = "2011-1",

}

Schilperoort, H 2011, 'Conceptueel renoveren', Renda, vol. Special, nr. 2011-1, blz. 24-27.

Conceptueel renoveren. / Schilperoort, H.

In: Renda, Vol. Special, Nr. 2011-1, 2011, blz. 24-27.

Onderzoeksoutput: Bijdrage aan tijdschriftTijdschriftartikelProfessioneel

TY - JOUR

T1 - Conceptueel renoveren

AU - Schilperoort, H.

PY - 2011

Y1 - 2011

N2 - In Nederland staan circa 2,3 miljoen woningen uit de jaren zestig en zeventig, waarvan er ongeveer 1 miljoen als huurwoning zijn gerealiseerd. Ze zijn seriematig en in hoog tempo gebouwd om het woningtekort na de oorlog op te lossen, maar voldoen niet meer aan de eisen en wensen van deze tijd. Ze verbruiken veel energie en zijn deels te klein. Dit is behalve een milieuprobleem ook een maatschappelijk probleem, want deze woningen worden juist bewoond door mensen die minder te besteden hebben. Renovatieprojecten zijn tot op heden vaak te kleinschalig en te weinig ingrijpend om de voorraad op peil te brengen. In dit artikel aandacht voor de manier waarop verschillende spelers, te weten een vooruitstrevende corporatie, drie coalities van innovatieve marktpartijen en het programma Slim & Snel, het probleem zien en deze opgave benaderen.

AB - In Nederland staan circa 2,3 miljoen woningen uit de jaren zestig en zeventig, waarvan er ongeveer 1 miljoen als huurwoning zijn gerealiseerd. Ze zijn seriematig en in hoog tempo gebouwd om het woningtekort na de oorlog op te lossen, maar voldoen niet meer aan de eisen en wensen van deze tijd. Ze verbruiken veel energie en zijn deels te klein. Dit is behalve een milieuprobleem ook een maatschappelijk probleem, want deze woningen worden juist bewoond door mensen die minder te besteden hebben. Renovatieprojecten zijn tot op heden vaak te kleinschalig en te weinig ingrijpend om de voorraad op peil te brengen. In dit artikel aandacht voor de manier waarop verschillende spelers, te weten een vooruitstrevende corporatie, drie coalities van innovatieve marktpartijen en het programma Slim & Snel, het probleem zien en deze opgave benaderen.

M3 - Tijdschriftartikel

VL - Special

SP - 24

EP - 27

JO - Renda

JF - Renda

SN - 2211-5358

IS - 2011-1

ER -

Schilperoort H. Conceptueel renoveren. Renda. 2011;Special(2011-1):24-27.