Alarmeringsoplossing voor het Prinses Máxima Centrum

Onderzoeksoutput: ScriptiePd Eng Thesis

Uittreksel

aan verminderen van alarm moeheid. • Mobiel: Kinderen de mogelijkheid bieden om te spelen en zich te bewegen door het centrum. Onbelemmerd door kabels of regels om bijvoorbeeld op de kamer te blijven. Dit levert nieuwe uitdagingen op zoals ‘Waar is mijn patiënt?’ • Stil: Stille kamers, zonder alarmerende apparatuur is een grote wens in ons centrum en draagt bij aan het welzijn van ouders en patiënten. Dit heeft een aantal juridische uitdagingen en vereist een zeer betrouwbare bewaakte alarmeringsketen. De optimale alarmeringsoplossing wordt niet in één stap bereikt, daarom is de huidige inrichting geanalyseerd en een marktverkenning gedan. Op basis daarvan is een visie gedefinieerd en een bijbehorend stappenplan van vijf stappen. Stap 1 en 2 zijn bijna volledig uitgevoerd en geïmplementeerd, van de vervolgstappen worden plannen gepresenteerd. Stap 1: Door de hoge urgentie voor optimalisatiestappen in de zorg kan er niet gewacht worden op een complete systeemaanpassing. De huidige alarmeringssystemen hebben een aantal optimalisaties ondervonden zodat de systemen beter aansluiten op de werkwijze van nu. Ook zijn er stappen gezet in koppeling van infuuspompen, de pilotfase waarbij de pompen via wifi zijn gekoppeld aan het medisch alarmeringssysteem (MAS) is succesvol afgerond en wacht op ziekenhuis brede uitrol. Stap 2: Integratie van VOS & MOS in één gebruiksvriendelijk systeem, incl. koppeling van infuuspompen. In deze alarmeringsoplossing worden de huidige systemen geïntegreerd op één device, zijn zowel zorgverlener als patiënt mobiel en is de eerste stap gezet richting stille kamers door een volledig bewaakte alarmeringsketen in te richten. Deze stap omvat het opstellen van specificaties, concepten, marktverkenning, juridische kaders, conceptkeuze en voorlopig ontwerp. Op dit moment ligt het ontwerp klaar om uitgevoerd te worden in 2020, het wacht op een financieel besluit. Stap 3,4,5 (vervolgstappen): Ook voor de jaren erna zijn plannen gemaakt, waaronder track & trace, stille kamers, automatische registraties en PEWS alarmering. Het doel van dit verslag op deze punten is te dienen ter inspiratie voor deze toekomstplannen en een overzicht te geven van de kennis van nu. De voornaamste aanbeveling is om het ontwerpplan voor Stap 2 uit te voeren, door te starten met het geven van een financieel akkoord en het samenstellen van een multidisciplinaire projectgroep. Aanbevelingen voor andere ziekenhuizen zijn op te passen voor te grote complexiteit en te veel stakeholders, te zorgen voor uniformiteit en eenvoud, en samen te werken tussen ziekenhuizen onderling.
Originele taal-2Engels
Begeleider(s)/adviseur
  • Janssen, Maurice J.A., Begeleider
  • Cottaar, E.J.E. (Ward), Begeleider
  • Kleine, W.M., Externe begeleider, Externe Persoon
Datum van toekenning6 feb 2020
Plaats van publicatieEindhoven
Uitgever
StatusGepubliceerd - 6 feb 2020

Vingerafdruk

Stakeholders

Bibliografische nota

PDEng thesis. - Confidential

Citeer dit

van Vuuren, W. (2020). Alarmeringsoplossing voor het Prinses Máxima Centrum. Eindhoven: Technische Universiteit Eindhoven.
van Vuuren, Wieke. / Alarmeringsoplossing voor het Prinses Máxima Centrum. Eindhoven : Technische Universiteit Eindhoven, 2020. 69 blz.
@phdthesis{aa6288e409b549febf1039738b011bea,
title = "Alarmeringsoplossing voor het Prinses M{\'a}xima Centrum",
abstract = "aan verminderen van alarm moeheid. • Mobiel: Kinderen de mogelijkheid bieden om te spelen en zich te bewegen door het centrum. Onbelemmerd door kabels of regels om bijvoorbeeld op de kamer te blijven. Dit levert nieuwe uitdagingen op zoals ‘Waar is mijn pati{\"e}nt?’ • Stil: Stille kamers, zonder alarmerende apparatuur is een grote wens in ons centrum en draagt bij aan het welzijn van ouders en pati{\"e}nten. Dit heeft een aantal juridische uitdagingen en vereist een zeer betrouwbare bewaakte alarmeringsketen. De optimale alarmeringsoplossing wordt niet in {\'e}{\'e}n stap bereikt, daarom is de huidige inrichting geanalyseerd en een marktverkenning gedan. Op basis daarvan is een visie gedefinieerd en een bijbehorend stappenplan van vijf stappen. Stap 1 en 2 zijn bijna volledig uitgevoerd en ge{\"i}mplementeerd, van de vervolgstappen worden plannen gepresenteerd. Stap 1: Door de hoge urgentie voor optimalisatiestappen in de zorg kan er niet gewacht worden op een complete systeemaanpassing. De huidige alarmeringssystemen hebben een aantal optimalisaties ondervonden zodat de systemen beter aansluiten op de werkwijze van nu. Ook zijn er stappen gezet in koppeling van infuuspompen, de pilotfase waarbij de pompen via wifi zijn gekoppeld aan het medisch alarmeringssysteem (MAS) is succesvol afgerond en wacht op ziekenhuis brede uitrol. Stap 2: Integratie van VOS & MOS in {\'e}{\'e}n gebruiksvriendelijk systeem, incl. koppeling van infuuspompen. In deze alarmeringsoplossing worden de huidige systemen ge{\"i}ntegreerd op {\'e}{\'e}n device, zijn zowel zorgverlener als pati{\"e}nt mobiel en is de eerste stap gezet richting stille kamers door een volledig bewaakte alarmeringsketen in te richten. Deze stap omvat het opstellen van specificaties, concepten, marktverkenning, juridische kaders, conceptkeuze en voorlopig ontwerp. Op dit moment ligt het ontwerp klaar om uitgevoerd te worden in 2020, het wacht op een financieel besluit. Stap 3,4,5 (vervolgstappen): Ook voor de jaren erna zijn plannen gemaakt, waaronder track & trace, stille kamers, automatische registraties en PEWS alarmering. Het doel van dit verslag op deze punten is te dienen ter inspiratie voor deze toekomstplannen en een overzicht te geven van de kennis van nu. De voornaamste aanbeveling is om het ontwerpplan voor Stap 2 uit te voeren, door te starten met het geven van een financieel akkoord en het samenstellen van een multidisciplinaire projectgroep. Aanbevelingen voor andere ziekenhuizen zijn op te passen voor te grote complexiteit en te veel stakeholders, te zorgen voor uniformiteit en eenvoud, en samen te werken tussen ziekenhuizen onderling.",
author = "{van Vuuren}, Wieke",
note = "PDEng thesis. - Confidential",
year = "2020",
month = "2",
day = "6",
language = "English",
series = "PDEng report",
publisher = "Technische Universiteit Eindhoven",

}

Alarmeringsoplossing voor het Prinses Máxima Centrum. / van Vuuren, Wieke.

Eindhoven : Technische Universiteit Eindhoven, 2020. 69 blz.

Onderzoeksoutput: ScriptiePd Eng Thesis

TY - THES

T1 - Alarmeringsoplossing voor het Prinses Máxima Centrum

AU - van Vuuren, Wieke

N1 - PDEng thesis. - Confidential

PY - 2020/2/6

Y1 - 2020/2/6

N2 - aan verminderen van alarm moeheid. • Mobiel: Kinderen de mogelijkheid bieden om te spelen en zich te bewegen door het centrum. Onbelemmerd door kabels of regels om bijvoorbeeld op de kamer te blijven. Dit levert nieuwe uitdagingen op zoals ‘Waar is mijn patiënt?’ • Stil: Stille kamers, zonder alarmerende apparatuur is een grote wens in ons centrum en draagt bij aan het welzijn van ouders en patiënten. Dit heeft een aantal juridische uitdagingen en vereist een zeer betrouwbare bewaakte alarmeringsketen. De optimale alarmeringsoplossing wordt niet in één stap bereikt, daarom is de huidige inrichting geanalyseerd en een marktverkenning gedan. Op basis daarvan is een visie gedefinieerd en een bijbehorend stappenplan van vijf stappen. Stap 1 en 2 zijn bijna volledig uitgevoerd en geïmplementeerd, van de vervolgstappen worden plannen gepresenteerd. Stap 1: Door de hoge urgentie voor optimalisatiestappen in de zorg kan er niet gewacht worden op een complete systeemaanpassing. De huidige alarmeringssystemen hebben een aantal optimalisaties ondervonden zodat de systemen beter aansluiten op de werkwijze van nu. Ook zijn er stappen gezet in koppeling van infuuspompen, de pilotfase waarbij de pompen via wifi zijn gekoppeld aan het medisch alarmeringssysteem (MAS) is succesvol afgerond en wacht op ziekenhuis brede uitrol. Stap 2: Integratie van VOS & MOS in één gebruiksvriendelijk systeem, incl. koppeling van infuuspompen. In deze alarmeringsoplossing worden de huidige systemen geïntegreerd op één device, zijn zowel zorgverlener als patiënt mobiel en is de eerste stap gezet richting stille kamers door een volledig bewaakte alarmeringsketen in te richten. Deze stap omvat het opstellen van specificaties, concepten, marktverkenning, juridische kaders, conceptkeuze en voorlopig ontwerp. Op dit moment ligt het ontwerp klaar om uitgevoerd te worden in 2020, het wacht op een financieel besluit. Stap 3,4,5 (vervolgstappen): Ook voor de jaren erna zijn plannen gemaakt, waaronder track & trace, stille kamers, automatische registraties en PEWS alarmering. Het doel van dit verslag op deze punten is te dienen ter inspiratie voor deze toekomstplannen en een overzicht te geven van de kennis van nu. De voornaamste aanbeveling is om het ontwerpplan voor Stap 2 uit te voeren, door te starten met het geven van een financieel akkoord en het samenstellen van een multidisciplinaire projectgroep. Aanbevelingen voor andere ziekenhuizen zijn op te passen voor te grote complexiteit en te veel stakeholders, te zorgen voor uniformiteit en eenvoud, en samen te werken tussen ziekenhuizen onderling.

AB - aan verminderen van alarm moeheid. • Mobiel: Kinderen de mogelijkheid bieden om te spelen en zich te bewegen door het centrum. Onbelemmerd door kabels of regels om bijvoorbeeld op de kamer te blijven. Dit levert nieuwe uitdagingen op zoals ‘Waar is mijn patiënt?’ • Stil: Stille kamers, zonder alarmerende apparatuur is een grote wens in ons centrum en draagt bij aan het welzijn van ouders en patiënten. Dit heeft een aantal juridische uitdagingen en vereist een zeer betrouwbare bewaakte alarmeringsketen. De optimale alarmeringsoplossing wordt niet in één stap bereikt, daarom is de huidige inrichting geanalyseerd en een marktverkenning gedan. Op basis daarvan is een visie gedefinieerd en een bijbehorend stappenplan van vijf stappen. Stap 1 en 2 zijn bijna volledig uitgevoerd en geïmplementeerd, van de vervolgstappen worden plannen gepresenteerd. Stap 1: Door de hoge urgentie voor optimalisatiestappen in de zorg kan er niet gewacht worden op een complete systeemaanpassing. De huidige alarmeringssystemen hebben een aantal optimalisaties ondervonden zodat de systemen beter aansluiten op de werkwijze van nu. Ook zijn er stappen gezet in koppeling van infuuspompen, de pilotfase waarbij de pompen via wifi zijn gekoppeld aan het medisch alarmeringssysteem (MAS) is succesvol afgerond en wacht op ziekenhuis brede uitrol. Stap 2: Integratie van VOS & MOS in één gebruiksvriendelijk systeem, incl. koppeling van infuuspompen. In deze alarmeringsoplossing worden de huidige systemen geïntegreerd op één device, zijn zowel zorgverlener als patiënt mobiel en is de eerste stap gezet richting stille kamers door een volledig bewaakte alarmeringsketen in te richten. Deze stap omvat het opstellen van specificaties, concepten, marktverkenning, juridische kaders, conceptkeuze en voorlopig ontwerp. Op dit moment ligt het ontwerp klaar om uitgevoerd te worden in 2020, het wacht op een financieel besluit. Stap 3,4,5 (vervolgstappen): Ook voor de jaren erna zijn plannen gemaakt, waaronder track & trace, stille kamers, automatische registraties en PEWS alarmering. Het doel van dit verslag op deze punten is te dienen ter inspiratie voor deze toekomstplannen en een overzicht te geven van de kennis van nu. De voornaamste aanbeveling is om het ontwerpplan voor Stap 2 uit te voeren, door te starten met het geven van een financieel akkoord en het samenstellen van een multidisciplinaire projectgroep. Aanbevelingen voor andere ziekenhuizen zijn op te passen voor te grote complexiteit en te veel stakeholders, te zorgen voor uniformiteit en eenvoud, en samen te werken tussen ziekenhuizen onderling.

M3 - Pd Eng Thesis

T3 - PDEng report

PB - Technische Universiteit Eindhoven

CY - Eindhoven

ER -

van Vuuren W. Alarmeringsoplossing voor het Prinses Máxima Centrum. Eindhoven: Technische Universiteit Eindhoven, 2020. 69 blz. (PDEng report).