Akoestiek van openluchttheaters in kaart gebracht

C.C.J.M. Hak, M.C. van der Wilt, R.H.C. Wenmaekers, N. Hoekstra, A. Diakoumis, R.C. van Loenen, B.P.A. Peeters, B. Nicolai

Onderzoeksoutput: Bijdrage aan tijdschriftTijdschriftartikelProfessioneel

Uittreksel

In het project ‘Ancient Acoustics’ zijn drie klassieke openluchttheaters akoestisch in kaart gebracht. Voor het uitvoeren van de metingen is een meetprocedure ontwikkeld waarbij een groot aantal impulsresponsies in korte tijd konden worden gemeten. Hierbij is in het bijzonder aandacht besteed aan de nauwkeurigheid van de meetresultaten. De resultaten van zowel de zitplaatsen als het podium zijn tot in detail gepresenteerd en vervolgens vergeleken met de resultaten van geometrische simulatiemodellen. In dit artikel vindt u de ‘highlights’ van dit onderzoeksproject.
Originele taal-2Nederlands
Pagina's (van-tot)2-9
TijdschriftBouwfysica
Volume2016
Nummer van het tijdschrift3
StatusGepubliceerd - dec 2016

Citeer dit

Hak, C. C. J. M., van der Wilt, M. C., Wenmaekers, R. H. C., Hoekstra, N., Diakoumis, A., van Loenen, R. C., ... Nicolai, B. (2016). Akoestiek van openluchttheaters in kaart gebracht. Bouwfysica, 2016(3), 2-9.
Hak, C.C.J.M. ; van der Wilt, M.C. ; Wenmaekers, R.H.C. ; Hoekstra, N. ; Diakoumis, A. ; van Loenen, R.C. ; Peeters, B.P.A. ; Nicolai, B. / Akoestiek van openluchttheaters in kaart gebracht. In: Bouwfysica. 2016 ; Vol. 2016, Nr. 3. blz. 2-9.
@article{bcc65341972547329bcb9c292b7c2621,
title = "Akoestiek van openluchttheaters in kaart gebracht",
abstract = "In het project ‘Ancient Acoustics’ zijn drie klassieke openluchttheaters akoestisch in kaart gebracht. Voor het uitvoeren van de metingen is een meetprocedure ontwikkeld waarbij een groot aantal impulsresponsies in korte tijd konden worden gemeten. Hierbij is in het bijzonder aandacht besteed aan de nauwkeurigheid van de meetresultaten. De resultaten van zowel de zitplaatsen als het podium zijn tot in detail gepresenteerd en vervolgens vergeleken met de resultaten van geometrische simulatiemodellen. In dit artikel vindt u de ‘highlights’ van dit onderzoeksproject.",
author = "C.C.J.M. Hak and {van der Wilt}, M.C. and R.H.C. Wenmaekers and N. Hoekstra and A. Diakoumis and {van Loenen}, R.C. and B.P.A. Peeters and B. Nicolai",
year = "2016",
month = "12",
language = "Nederlands",
volume = "2016",
pages = "2--9",
journal = "Bouwfysica",
issn = "0928-5377",
number = "3",

}

Hak, CCJM, van der Wilt, MC, Wenmaekers, RHC, Hoekstra, N, Diakoumis, A, van Loenen, RC, Peeters, BPA & Nicolai, B 2016, 'Akoestiek van openluchttheaters in kaart gebracht', Bouwfysica, vol. 2016, nr. 3, blz. 2-9.

Akoestiek van openluchttheaters in kaart gebracht. / Hak, C.C.J.M.; van der Wilt, M.C.; Wenmaekers, R.H.C.; Hoekstra, N.; Diakoumis, A.; van Loenen, R.C.; Peeters, B.P.A.; Nicolai, B.

In: Bouwfysica, Vol. 2016, Nr. 3, 12.2016, blz. 2-9.

Onderzoeksoutput: Bijdrage aan tijdschriftTijdschriftartikelProfessioneel

TY - JOUR

T1 - Akoestiek van openluchttheaters in kaart gebracht

AU - Hak, C.C.J.M.

AU - van der Wilt, M.C.

AU - Wenmaekers, R.H.C.

AU - Hoekstra, N.

AU - Diakoumis, A.

AU - van Loenen, R.C.

AU - Peeters, B.P.A.

AU - Nicolai, B.

PY - 2016/12

Y1 - 2016/12

N2 - In het project ‘Ancient Acoustics’ zijn drie klassieke openluchttheaters akoestisch in kaart gebracht. Voor het uitvoeren van de metingen is een meetprocedure ontwikkeld waarbij een groot aantal impulsresponsies in korte tijd konden worden gemeten. Hierbij is in het bijzonder aandacht besteed aan de nauwkeurigheid van de meetresultaten. De resultaten van zowel de zitplaatsen als het podium zijn tot in detail gepresenteerd en vervolgens vergeleken met de resultaten van geometrische simulatiemodellen. In dit artikel vindt u de ‘highlights’ van dit onderzoeksproject.

AB - In het project ‘Ancient Acoustics’ zijn drie klassieke openluchttheaters akoestisch in kaart gebracht. Voor het uitvoeren van de metingen is een meetprocedure ontwikkeld waarbij een groot aantal impulsresponsies in korte tijd konden worden gemeten. Hierbij is in het bijzonder aandacht besteed aan de nauwkeurigheid van de meetresultaten. De resultaten van zowel de zitplaatsen als het podium zijn tot in detail gepresenteerd en vervolgens vergeleken met de resultaten van geometrische simulatiemodellen. In dit artikel vindt u de ‘highlights’ van dit onderzoeksproject.

M3 - Tijdschriftartikel

VL - 2016

SP - 2

EP - 9

JO - Bouwfysica

JF - Bouwfysica

SN - 0928-5377

IS - 3

ER -

Hak CCJM, van der Wilt MC, Wenmaekers RHC, Hoekstra N, Diakoumis A, van Loenen RC et al. Akoestiek van openluchttheaters in kaart gebracht. Bouwfysica. 2016 dec;2016(3):2-9.