Activity-friendly neighborhoods for children: measurement of physical activity and environmental correlates

Sanne I. de Vries

Onderzoeksoutput: ScriptieDissertatie 4 (Onderzoek NIET TU/e / Promotie NIET TU/e)

180 Downloads (Pure)

Uittreksel

Overgewicht bij kinderen neemt nog steeds toe mede omdat zij in het algemeen weinig bewegen. Het stimuleren van een actieve leefstijl heeft hoge prioriteit. Om effectieve strategieën te ontwikkelen die een actieve leefstijl van kinderen en adolescenten stimuleren en een zittende leefstijl tegengaan, is het van groot belang om meer inzicht te krijgen in hun activiteitenpatroon. Lichamelijke activiteit is echter moeilijk te meten, vooral bij jeugd. Dit proefschrift geeft inzicht in het meten van lichamelijke activiteit bij kinderen en adolescenten. Daarnaast wordt een aantal kenmerken van de Nederlandse gebouwde omgeving geïdentificeerd die een actieve leefstijl bij kinderen kunnen bevorderen of belemmeren.
Originele taal-2Engels
KwalificatieDoctor in de Filosofie
Toekennende instantie
  • Vrije Universiteit Amsterdam
Begeleider(s)/adviseur
  • van Mechelen, Willem, Promotor, Externe Persoon
  • Hirasing, Remy A., Promotor, Externe Persoon
  • van Wesemael, Pieter J.V., Commissielid
Datum van toekenning26 nov 2009
Plaats van publicatieAmsterdam
Uitgever
Gedrukte ISBN's9789086593927
StatusGepubliceerd - 26 nov 2009
Extern gepubliceerdJa

Vingerafdruk

Toes
Exercise

Bibliografische nota

Proefschrift.

Citeer dit

de Vries, Sanne I.. / Activity-friendly neighborhoods for children : measurement of physical activity and environmental correlates. Amsterdam : Vrije Universiteit Amsterdam, 2009. 195 blz.
@phdthesis{2efc14e8a39940efa4c9ce2bbaa4a8d5,
title = "Activity-friendly neighborhoods for children: measurement of physical activity and environmental correlates",
abstract = "Overgewicht bij kinderen neemt nog steeds toe mede omdat zij in het algemeen weinig bewegen. Het stimuleren van een actieve leefstijl heeft hoge prioriteit. Om effectieve strategie{\"e}n te ontwikkelen die een actieve leefstijl van kinderen en adolescenten stimuleren en een zittende leefstijl tegengaan, is het van groot belang om meer inzicht te krijgen in hun activiteitenpatroon. Lichamelijke activiteit is echter moeilijk te meten, vooral bij jeugd. Dit proefschrift geeft inzicht in het meten van lichamelijke activiteit bij kinderen en adolescenten. Daarnaast wordt een aantal kenmerken van de Nederlandse gebouwde omgeving ge{\"i}dentificeerd die een actieve leefstijl bij kinderen kunnen bevorderen of belemmeren.",
author = "{de Vries}, {Sanne I.}",
note = "Proefschrift.",
year = "2009",
month = "11",
day = "26",
language = "English",
isbn = "9789086593927",
publisher = "Vrije Universiteit Amsterdam",
school = "Vrije Universiteit Amsterdam",

}

de Vries, SI 2009, 'Activity-friendly neighborhoods for children: measurement of physical activity and environmental correlates', Doctor in de Filosofie, Vrije Universiteit Amsterdam, Amsterdam.

Activity-friendly neighborhoods for children : measurement of physical activity and environmental correlates. / de Vries, Sanne I.

Amsterdam : Vrije Universiteit Amsterdam, 2009. 195 blz.

Onderzoeksoutput: ScriptieDissertatie 4 (Onderzoek NIET TU/e / Promotie NIET TU/e)

TY - THES

T1 - Activity-friendly neighborhoods for children

T2 - measurement of physical activity and environmental correlates

AU - de Vries, Sanne I.

N1 - Proefschrift.

PY - 2009/11/26

Y1 - 2009/11/26

N2 - Overgewicht bij kinderen neemt nog steeds toe mede omdat zij in het algemeen weinig bewegen. Het stimuleren van een actieve leefstijl heeft hoge prioriteit. Om effectieve strategieën te ontwikkelen die een actieve leefstijl van kinderen en adolescenten stimuleren en een zittende leefstijl tegengaan, is het van groot belang om meer inzicht te krijgen in hun activiteitenpatroon. Lichamelijke activiteit is echter moeilijk te meten, vooral bij jeugd. Dit proefschrift geeft inzicht in het meten van lichamelijke activiteit bij kinderen en adolescenten. Daarnaast wordt een aantal kenmerken van de Nederlandse gebouwde omgeving geïdentificeerd die een actieve leefstijl bij kinderen kunnen bevorderen of belemmeren.

AB - Overgewicht bij kinderen neemt nog steeds toe mede omdat zij in het algemeen weinig bewegen. Het stimuleren van een actieve leefstijl heeft hoge prioriteit. Om effectieve strategieën te ontwikkelen die een actieve leefstijl van kinderen en adolescenten stimuleren en een zittende leefstijl tegengaan, is het van groot belang om meer inzicht te krijgen in hun activiteitenpatroon. Lichamelijke activiteit is echter moeilijk te meten, vooral bij jeugd. Dit proefschrift geeft inzicht in het meten van lichamelijke activiteit bij kinderen en adolescenten. Daarnaast wordt een aantal kenmerken van de Nederlandse gebouwde omgeving geïdentificeerd die een actieve leefstijl bij kinderen kunnen bevorderen of belemmeren.

M3 - Phd Thesis 4 Research NOT TU/e / Graduation NOT TU/e)

SN - 9789086593927

PB - Vrije Universiteit Amsterdam

CY - Amsterdam

ER -