A case study : to design a XL supermarket in the Netherlands and its consequences

Onderzoeksoutput: Hoofdstuk in Boek/Rapport/CongresprocedureConferentiebijdrageAcademicpeer review

1318 Downloads (Pure)

Samenvatting

On the outskirts of the centre of Eindhoven (a medium-sized town in the south of the Netherlands), an existing supermarket located along the ring road, which forms part of a chain named "Albert Heijn," was doubled in size in 2002, making it the flagship of a new "extra large" formula, called "AH XL". The existing establishment of the supermarket was completely transformed, both the interior and exterior. In this case study we will explain the thoughts and ideas behind the original concept from the perspective of the architect. The original material, such as sketches, models and presentations has been used to construct a timeline of the design process. This paper tries to make clear which stakeholders, references and external influences were important for the development of the final design.
Originele taal-2Engels
TitelProceedings of the ShoppingScapes International Conference 2013, 27-30 May 2013, Lisbon, Portugal
RedacteurenEliana Sousa Santos, Luís Santiago Baptista, Maria João Pereira de Matos, Patrícia Santos Pedrosa, Paulo Figueiredo
Plaats van productieLisbon
UitgeverijUniversidade Lusófona de Humanidades e Tecnologias
Pagina's655-672
StatusGepubliceerd - 2013
Evenementconference; ShoppingScapes International Conference 2013; 2013-05-27; 2013-05-30 -
Duur: 27 mei 201330 mei 2013

Publicatie series

NaamRevista Lusófona de Arquitectura e Educação
Nummer8/9
ISSN van geprinte versie1646-6756

Congres

Congresconference; ShoppingScapes International Conference 2013; 2013-05-27; 2013-05-30
Periode27/05/1330/05/13
AnderShoppingScapes International Conference 2013

Vingerafdruk Duik in de onderzoeksthema's van 'A case study : to design a XL supermarket in the Netherlands and its consequences'. Samen vormen ze een unieke vingerafdruk.

Citeer dit