Als u wijzigingen in Pure hebt gemaakt, zullen deze hier binnenkort zichtbaar zijn.

Persoonlijk profiel

Research profile

Tom Veeger is architect/ designer en werkt aan projecten op het gebied van architectuur, kunst en licht (atelier Veeger) en combineert deze met het onderwijs aan de faculteit Bouwkunde (leerstoel ADE) aan de TU/e.

Hij werkte in de afgelopen 20 jaar in verschillende grote architectenbureaus als een all-round senior architect en op heeft op dit moment zijn eigen studio. Hij heeft gewerkt aan projecten als ziekenhuizen, scholen, kantoorgebouwen, grootschalige woningbouwprojecten en stedenbouwkundige plannen. In deze periode won hij verschillende prijzen met zijn architectuurprojecten.

Naast de architectuur heeft hij altijd gewerkt aan projecten buiten de architecturale grenzen op het gebied van kunst, theater en lichtontwerp. Hij voerde projecten uit in artspaces, musea, festivals, theaters en galerieën in binnen- en buitenland.

 

Bijzonderheden:

Architectonisch ontwerp

Interieur ontwerp

Licht ontwerp

Kunstinstallaties

Cross-over projecten

Ontwerp bij collectieve opdrachtgeverschap projecten voor starters (CPO-projecten)

Adviseur op het gebied van kunst voor overheidsorganisaties

Artistiek directeur / curator van verschillende kunstprojecten en tentoonstellingen

Workshops kunst / architectuur / licht

Expertise gerelateerd aan duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de VN

In 2015 stemden de VN-lidstaten in met 17 wereldwijde duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (Sustainable Development Goals, SDG's) om armoede te beëindigen, de planeet te beschermen en voor iedereen welvaart te garanderen. Het werk van deze persoon draagt bij aan de volgende duurzame ontwikkelingsdoelstelling(en):

  • SDG 11 – Duurzame steden en gemeenschappen

Externe posities

eigenaar/ontwerper , Atelier Veeger

1 jan. 1987 → …

Vingerafdruk

Verdiep u in de onderzoeksgebieden waarop Tom T. Veeger actief is. Deze onderwerplabels komen uit het werk van deze persoon. Samen vormen ze een unieke vingerafdruk.
  • 1 Soortgelijke profielen