• 0 Citaties
20202020

Research output per year

Als u wijzigingen in Pure hebt gemaakt, zullen deze hier binnenkort zichtbaar zijn.

Persoonlijk profiel

Research profile

Tim Slangen studeerde af in 2019 aan de TU/e in de richting Electrical Engineering. Als promovendus houdt hij zich bezig met het analyseren van de grootschalige effecten van elektrische voertuigen op de Power Quality. Het toenemende aandeel elektrische voertuigen en zonnepanelen zorgt voor nieuwe uitdagingen in onze midden- en laagspanningsnetten. Een hiervan is de uitdaging op Power Quality gebied; EVs, PVs en snelladers gebruiken schakelende vermogenselektronica voor de omzetting tussen AC en DC, wat voor verschillende (vaak nog onbekende) effecten in het net kan zorgen.

Vooral zogenoemde "Supraharmonische" verstoringen, welke invloed hebben op de betrouwbaarheid van het net en alle aangesloten apparatuur, behoeven meer onderzoek. Tim analyseert supraharmonische emissie en propagatie in laag- en middenspanningsnetten, en hij ontwikkelt modellen voor de netbeheerders zodat deze effecten kunnen worden meegenomen bij netplanning en operatie.

Dit onderzoek is in samenwerking met ElaadNL, het door de Nederlandse netbeheerders aangewezen kennis- en innovatiecentrum op gebied van elektrisch vervoer.

Vingerafdruk Verdiep u in de onderzoeksgebieden waarop Tim Slangen actief is. Deze onderwerplabels komen uit het werk van deze persoon. Samen vormen ze een unieke vingerafdruk.

Netwerk Recente externe samenwerking op landenniveau. Duik in de details door op de stippen te klikken.

Onderzoeksoutput

  • 1 Conferentiebijdrage
  • 1 Tijdschriftartikel

The impact of electric vehicles on the power quality in low-voltage grids

Slangen, T., van Wijk, T., Cuk, V. & Cobben, J. F. G. S., apr 2020, (Ingediend) 2020 International Conference on Smart Energy Systems and Technologies (SEST).

Onderzoeksoutput: Hoofdstuk in Boek/Rapport/CongresprocedureConferentiebijdrageAcademicpeer review

  • The propagation and interaction of supraharmonics from electric vehicles chargers in a low-voltage grid

    Slangen, T., van Wijk, T., Cuk, V. & Cobben, J. F. G. S., 2020, (In voorbereiding) In : Energies.

    Onderzoeksoutput: Bijdrage aan tijdschriftTijdschriftartikelAcademicpeer review