• 9 Citaties
20162020

Onderzoeksresultaten per jaar

Als u wijzigingen in Pure hebt gemaakt, zullen deze hier binnenkort zichtbaar zijn.

Persoonlijk profiel

Research profile

Steyn Westbeek is promovendus in de onderzoeksgroep Mechanica van Materialen (MoM) van de afdeling Werktuigbouwkunde van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Zijn onderzoek wordt uitgevoerd binnen het AMSYSTEMS Center, een innovatiecentrum van TNO en TU/e HTSC. Steyn is geïnspireerd door de belofte van additive manufacturing (AM) voor de fabricage van keramische producten, en gemotiveerd door de huidige uitdagingen om dit succesvol te doen. Zijn onderzoek richt zich op de ontwikkeling van multi-fysica en multi-schaal simulatietechnieken voor het AM-proces van keramiek (door middel van vat fotopolymerisatie). De bedoeling van deze numerieke modellen is het voorspellen van optimale drukcondities en strategieën te faciliteren om de huidige stand van de techniek van keramische AM te bevorderen.

Academic background

Steyn Westbeek studeerde Werktuigbouwkunde aan de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e), waar hij in 2016 zijn MSc-diploma in de groep Mechanics of Materials (MoM) behaalde. Tijdens zijn studie werkte Steyn aan verschillende projecten met een overwegend numeriek karakter. Zo hielp hij tijdens een stage bij Fokker Landing Gear met de ontwikkeling van een gehomogeniseerd materiaalmodel om korte vezelversterkte composieten efficiënt te simuleren, gevolgd door een afstudeerproject bij DAF Trucks gericht op het voorspellen van de high-cycle thermomechanische vermoeiingsrespons van vrachtwagenmotoren. Na het behalen van zijn masterdiploma kreeg hij een PhD-functie aangeboden bij de onderzoeksgroep Mechanics of Materials. In deze doctoraatsstudie werkt Steyn aan de ontwikkeling van geschikte modelleertechnieken om het additieve productieproces van keramische producten te simuleren door middel van vat fotopolymerisatie.

Quote

3D printen is echt in opkomst en terecht  maar zal pas werkelijk revolutionair worden zodra we een fundamenteel begrip van het additieve proces hebben ontwikkeld.

Vingerafdruk Verdiep u in de onderzoeksgebieden waarop Steyn Westbeek actief is. Deze onderwerplabels komen uit het werk van deze persoon. Samen vormen ze een unieke vingerafdruk.

Netwerk Recente externe samenwerking op landenniveau. Duik in de details door op de stippen te klikken.

Onderzoeksoutput

 • 9 Citaties
 • 3 Poster
 • 3 Tijdschriftartikel
 • 1 Paper

Multi-scale process simulation for additive manufacturing through particle filled vat photopolymerization

Westbeek, S., Remmers, J. J. C., van Dommelen, J. A. W. H. & Geers, M. G. D., jul 2020, In : Computational Materials Science. 180, 12 blz., 109647.

Onderzoeksoutput: Bijdrage aan tijdschriftTijdschriftartikelAcademicpeer review

Open Access
Bestand
 • 18 Downloads (Pure)

  Influence of particle shape in the additive manufacturing process for ceramics

  Westbeek, S., van Dommelen, J. A. W., Remmers, J. J. C. & Geers, M. G. D., 1 okt 2019, In : Computers and Mathematics with Applications. 78, 7, blz. 2360-2376 17 blz.

  Onderzoeksoutput: Bijdrage aan tijdschriftTijdschriftartikelAcademicpeer review

 • 1 Citaat (Scopus)
  2 Downloads (Pure)
  36 Downloads (Pure)

  Multiphysical modeling of the photopolymerization process for additive manufacturing of ceramics

  Westbeek, S., van Dommelen, J. A. W., Remmers, J. J. C. & Geers, M. G. D., 1 sep 2018, In : European Journal of Mechanics. A, Solids. 71, blz. 210-223 14 blz.

  Onderzoeksoutput: Bijdrage aan tijdschriftTijdschriftartikelAcademicpeer review

  Open Access
  Bestand
 • 8 Citaten (Scopus)
  14 Downloads (Pure)

  Multiphysical modeling of the additive manufacturing process for ceramics

  Westbeek, S., 7 nov 2017.

  Onderzoeksoutput: Bijdrage aan congresPoster

  Open Access
  Bestand
  9 Downloads (Pure)

  Prijzen

  Materials Technology Poster Award (Public)

  Steyn Westbeek (Ontvanger), 13 dec 2019

  Prijs: AndersWerk, activiteit of publicatie gerelateerde prijzen (lifetime, best paper, poster etc.)Wetenschappelijk

 • Scriptie

  Multiphysical Modeling and Control of Photopolymerization for Additive Manufacturing

  Auteur: Classens, K., 9 dec 2019

  Begeleider: Weiland, S. (Afstudeerdocent 1), Remmers, J. J. (Afstudeerdocent 1), Hafkamp, T. M. (Begeleider) & Westbeek, S. (Begeleider)

  Scriptie/masterproef: Master

  Bestand