Als u wijzigingen in Pure hebt gemaakt, zullen deze hier binnenkort zichtbaar zijn.

Persoonlijk profiel

Research profile

Steyn Westbeek is promovendus in de onderzoeksgroep Mechanica van Materialen (MoM) van de afdeling Werktuigbouwkunde van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Zijn onderzoek wordt uitgevoerd binnen het AMSYSTEMS Center, een innovatiecentrum van TNO en TU/e HTSC. Steyn is geïnspireerd door de belofte van additive manufacturing (AM) voor de fabricage van keramische producten, en gemotiveerd door de huidige uitdagingen om dit succesvol te doen. Zijn onderzoek richt zich op de ontwikkeling van multi-fysica en multi-schaal simulatietechnieken voor het AM-proces van keramiek (door middel van vat fotopolymerisatie). De bedoeling van deze numerieke modellen is het voorspellen van optimale drukcondities en strategieën te faciliteren om de huidige stand van de techniek van keramische AM te bevorderen.

Academic background

Steyn Westbeek studeerde Werktuigbouwkunde aan de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e), waar hij in 2016 zijn MSc-diploma in de groep Mechanics of Materials (MoM) behaalde. Tijdens zijn studie werkte Steyn aan verschillende projecten met een overwegend numeriek karakter. Zo hielp hij tijdens een stage bij Fokker Landing Gear met de ontwikkeling van een gehomogeniseerd materiaalmodel om korte vezelversterkte composieten efficiënt te simuleren, gevolgd door een afstudeerproject bij DAF Trucks gericht op het voorspellen van de high-cycle thermomechanische vermoeiingsrespons van vrachtwagenmotoren. Na het behalen van zijn masterdiploma kreeg hij een PhD-functie aangeboden bij de onderzoeksgroep Mechanics of Materials. In deze doctoraatsstudie werkt Steyn aan de ontwikkeling van geschikte modelleertechnieken om het additieve productieproces van keramische producten te simuleren door middel van vat fotopolymerisatie.

Quote

3D printen is echt in opkomst en terecht  maar zal pas werkelijk revolutionair worden zodra we een fundamenteel begrip van het additieve proces hebben ontwikkeld.

Vingerafdruk

Verdiep u in de onderzoeksgebieden waarop Steyn Westbeek actief is. Deze onderwerplabels komen uit het werk van deze persoon. Samen vormen ze een unieke vingerafdruk.
  • 1 Soortgelijke profielen

Netwerk

Recente externe samenwerking op landen-/regioniveau. Duik in de details door op de stippen te klikken of