Als u wijzigingen in Pure hebt gemaakt, zullen deze hier binnenkort zichtbaar zijn.

Persoonlijk profiel

Research profile

Roy van Hees is een promovendus bij de TU/e onderzoeksgroep Cardiovascular Biomechanics van de faculteit Biomedische Technologie. In de "Photoacoustics & Ultrasound Laboratory Eindhoven" (PULS/e) groep werkt hij onder begeleiding van Richard Lopata aan het ontwikkelen en valideren van methodes om een risicobeoordeling te maken plaques in de halsslagader met behulp van photoacoustic imaging.

Academic background

Roy van Hees studeerde Biomedical Engineering op de Technische Universiteit Eindhoven en verkreeg zijn master graad in 2018 met het proefschrift "an open implementation and evaluation of Transverse Oscillations using high frame rate single angle acquisitions", waar hij een literatuur onderzoek deed naar verschillende methodes om vectorvelden voor vloeistofstroming af te schatten en de invloed van beamforming algoritmes op de prestaties hiervan. In 2018 begon hij als promovendus in de cardiovascular biomechanics groep onder begeleiding van Richard Lopata, waar hij zal werken aan photoacoustiek met een focus op het ontwikkelen van nieuwe singaalverwekingstechnieken.

Vingerafdruk Duik in de onderzoeksthema's waar Roy P.M. van Hees actief is. Deze onderwerplabels komen voort uit het werk van deze persoon. Samen vormen ze een unieke vingerafdruk.

  • 1 Vergelijkbare profielen
hemorrhages Fysica en Astronomie
Photoacoustic effect Engineering en materiaalwetenschappen
Singular value decomposition Engineering en materiaalwetenschappen
arteries Fysica en Astronomie
Imaging techniques Engineering en materiaalwetenschappen
decomposition Fysica en Astronomie
Wavelength Engineering en materiaalwetenschappen
wavelengths Fysica en Astronomie

Onderzoeksoutput 2019 2019

  • 1 Conferentiebijdrage
2 Downloads (Pure)

Intraplaque haemorrhage detection using single-wavelength PAI and singular value decomposition in the carotid artery

van Hees, R. P. M., Wu, M., van de Vosse, F. N., Lopata, R. G. P. & Rutten, M. C. M., 19 jul 2019, Opto-Acoustic Methods and Applications in Biophotonics IV. Ntziachristos, V. & Zemp, R. (redactie). SPIE, 3 blz. 110771M. (Proceedings of SPIE; vol. 11077).

Onderzoeksoutput: Hoofdstuk in Boek/Rapport/CongresprocedureConferentiebijdrageAcademicpeer review

hemorrhages
Photoacoustic effect
Singular value decomposition
arteries
Carotid Arteries

Scriptie

Open implementation and evaluation of transverse oscillations using high frame rate single acquisitions

Auteur: van Hees, R., 21 jun 2018

Begeleider: van de Vosse, F. (Afstudeerdocent 1), Lopata, R. (Afstudeerdocent 2), Arabul, M. (Afstudeerdocent 2), Breeuwer, M. (Afstudeerdocent 2) & Belt, H. (Afstudeerdocent 2)

Scriptie/masterproef: Master