Als u wijzigingen in Pure hebt gemaakt, zullen deze hier binnenkort zichtbaar zijn.

Persoonlijk profiel

Quote

Om een werkende stellarator te bouwen, moet men een goed begrip hebben van fundamentele plasma processen zoals turbulentie. Dit brede raakvlak tussen fundamenteel onderzoek en concrete doelen maakt onderzoeken in kernfusie zo interessant, en ik ben blij dat ik hier onderdeel van mag zijn.

Research profile

Ralf Mackenbach is promovendus aan Technische Universiteit van Eindhoven (TU/e). In zijn onderzoek kijkt hij naar plasmas die door middel van sterke magneetvelden in bedwang worden gehouden. Zijn focus ligt op het begrijpen van het turbulente gedrag van plasmas in zogeheten stellaratoren. Turbulente plasmas zijn ingewikkelde systemen, zelfs in geïdealiseerde scenarios. Het blijkt dan ook erg lastig te zijn om turbulente plasmas te begrijpen in meer realistische scenarios, zoals in een stellarator. Echter, het is wel belangrijk om hier een goed begrip van te krijgen aangezien turbulentie een van de obstakels is die de stellarator ervan weerhoudt om een werkende reactor te worden. Ralf Mackenbach onderzoekt een nieuwe maatstaaf voor de hoeveelheid turbulentie, genaamd “beschikbare energie”. Er wordt onderzocht of deze maatstaaf een goede afspiegeling is voor het turbulente transport door zowel analytisch als numeriek werk. Mits deze maatstaaf een goede afspiegeling blijkt te zijn, dan kan hij geïmplementeerd worden in optimalisatie-routines om optimale reactoren te ontwerpen.

Academic background

Ralf Mackenbach behaalde in 2019 zijn MSc van het Master programma “The Science and Technology of Nuclear Fusion” aan de TU Eindhoven. Tijdens zijn Master heeft hij onderzoekservaring opgedaan aan internationale instituten. Zo werkte hij tijdens zijn stage in Japan bij het National Institute for Fusion Science, en voor zijn thesis heeft hij bij het Princeton Plasma Physics Laboratory onderzoek gedaan. Tijdens zijn promotieonderzoek werkt Ralf zowel aan de TU Eindhoven, als aan het Max-Planck-Institut für Plasmaphysik bij ’s werelds meest geavanceerde stellarator Wendelstein 7-X.

Vingerafdruk

Verdiep u in de onderzoeksgebieden waarop Ralf J.J. Mackenbach actief is. Deze onderwerplabels komen uit het werk van deze persoon. Samen vormen ze een unieke vingerafdruk.
  • 1 Soortgelijke profielen

Netwerk

Recente externe samenwerking op landen-/regioniveau. Duik in de details door op de stippen te klikken of