Peter F.M. Smulders

dr.ir.

  • Bron: Scopus
1990 …2020

Onderzoeksresultaten per jaar

Als u wijzigingen in Pure hebt gemaakt, zullen deze hier binnenkort zichtbaar zijn.

Persoonlijk profiel

Quote

"Het is mijn ambitie om een bijdrage te leveren aan een duurzame samenleving met zinvolle oplossingen die een tastbare positieve impact hebben op de omgeving en gezondheid en welzijn van mensen."

Research profile

Peter Smulders is Universitair Hoofddocent in de Groep Elektromagnetisme. Naast zijn onderwijstaken heeft hij gedurende meer dan 30 jaar onderzoek verricht op het gebied van draadloze technologie voor hoge datasnelheden. Als zodanig heeft hij zich gericht op breedbandige WiFi en 5G New Radio technologie inclusief spectrum- en regelgevingskwesties. Hij heeft bijdragen geleverd aan vele nationale en internationale onderzoeksprojecten in nauwe samenwerking met o.a. NXP, TNO, IMST, Catena, Bell Labs, Thales, KPN, Samsung and Philips. Hij heeft ook bijgedragen aan een groot aantal demo- en pilotsystemen. Één voorbeeld is een zelf-ontwikkeld pilotsysteem waarmee, voor de eerste keer, draadloze HDMI werkend in de nieuw gedefinieerde 60 GHz band kon worden gedemonstreerd. Zijn huidige activiteiten zijn gericht op het verkrijgen van kennis die nodig is voor de beantwoording van vragen die in onze maatschappij leven over nieuwe draadloze technologie zoals 5G-antennes en small cells in de aanloop naar de uitrol van 5G-technologie in Nederland.

Academic background

Peter Smulders maakt deel uit van de Groep Elektromagnetisme van de Faculteit Electrical Engineering van de Technische Universiteit Eindhoven. Zijn huidige positie is Universitair Hoofddocent Draadloze Netwerken. Hij is tevens voorzitter van het bestuur van de J.C. Maxwell Stichting. Deze stichting stelt zich ten doel het bevorderen van onderwijs en onderzoek op het gebied van het elektromagnetisme.  

Opleiding / Academische kwalificatie

Philosophy, Doctor, Technische Universiteit Eindhoven

1 sep 19884 dec 1995

Datum van toekenning: 4 dec 1995

Electrical engineering, Master, Technische Universiteit Eindhoven

1 dec 198431 aug 1985

Datum van toekenning: 31 aug 1985

Externe posities

Mede-oprichter en voorzitter J.C. Maxwell Foundation

1 sep 2005 → …

Eigenaar/adviseur, Tricom International

1 jan 1992 → …

Mede-oprichter en bestuurslid J.C. Maxwell Stichting

1 sep 19881 sep 2005

Vingerafdruk

Verdiep u in de onderzoeksgebieden waarop Peter F.M. Smulders actief is. Deze onderwerplabels komen uit het werk van deze persoon. Samen vormen ze een unieke vingerafdruk.
  • 2 Soortgelijke profielen

Netwerk

Recente externe samenwerking op landenniveau. Duik in de details door op de stippen te klikken.
Als u wijzigingen in Pure hebt gemaakt, zullen deze hier binnenkort zichtbaar zijn.