• 450
    Citaties
20122024

Onderzoeksresultaten per jaar

Persoonlijk profiel

Quote

De sleutel tot een efficiënte en succesvolle energietransitie is het koppelen van de juiste energiebron aan de bijbehorende applicatie.

Research profile

Noud Maes is als Universitair Docent werkzaam bij de Power & Flow groep op de afdeling Werktuigbouwkunde van de Technische Universiteit Eindhoven. Zijn belangrijkste expertisegebieden zijn hogedruk sprays, interne verbrandingsmotoren, brandstoftechnologie, verbranding, hoge-snelheid (optische) diagnostieken en laser gebaseerde meettechnieken. De huidige onderwijsactiviteiten zijn vakken zoals Clean Engines and Future Fuels, Combustion Engine en Sustainable Energy Sources.

Academic background

Noud Maes studeerde Werktuigbouwkunde aan de Technische Universiteit Eindhoven en promoveerde in 2019 aan dezelfde universiteit op het onderwerp hogedruk- en hoge temperatuur brandstofsprays. Tijdens zijn doctoraat werkte hij als gastonderzoeker aan het French Institute of Petroleum (IFPEn) in Rueil-Malmaison en later aan de Combustion Research Facility (CRF) van Sandia National Laboratories in Livermore, Californië, VS. In 2019 startte hij een postdoc positie bij Sandia's CRF in Livermore, en sinds 2020 bekleedt hij zijn huidige positie aan de Technische Universiteit Eindhoven.

Expertise gerelateerd aan duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de VN

In 2015 stemden de VN-lidstaten in met 17 wereldwijde duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (Sustainable Development Goals, SDG's) om armoede te beëindigen, de planeet te beschermen en voor iedereen welvaart te garanderen. Het werk van deze persoon draagt bij aan de volgende duurzame ontwikkelingsdoelstelling(en):

  • SDG 7 – Betaalbare en schone energie

Vingerafdruk

Verdiep u in de onderzoeksgebieden waarop Noud C.J. Maes actief is. Deze onderwerplabels komen uit het werk van deze persoon. Samen vormen ze een unieke vingerafdruk.
  • 1 Soortgelijke profielen

Samenwerkingen en hoofdonderzoeksgebieden uit de afgelopen vijf jaar

Recente externe samenwerking op landen-/regioniveau. Duik in de details door op de stippen te klikken of