• 545
    Citaties
20102022

Onderzoeksresultaten per jaar

Persoonlijk profiel

Research profile

Noortje Bax is op dit moment werkzaam als project manager bij Center for Care & Cure Technology Eindhoven (C3Te) binnen de faculteit Electrical Engineering (EE). Met haar studie Biologie en haar ervaring binnen het biomedisch onderzoeksveld, is haar doel om samenwerkingen binnen de verschillende groepen van EE, klinieken en industrie op het gebied van Care & Cure Technologie te stimuleren. Daarnaast biedt ze ondersteuning aan onderzoekers in hun zoektocht naar subsidie mogelijkheden en bij het schrijven van de subsidievoorstellen.

Als onderzoeker was Noortje actief in het veld van de regeneratieve geneeskunde voor het hart. Cel biologie was een centraal thema in haar onderzoek, waarbij de rol van cellen in het herstel mechanisms van het hart en de interactie van van cellen met het hun omliggende matrix niet mochten ontbreken.  Ze was ook betrokken bij het geven van onderwijs en Noortje heeft 3 promovendi en meer dan 10 studenten succesvol hun projecten laten afronden. Gedurende haar tijd als onderzoeker op de Technische Universiteit Eindhoven (2010-2019) heeft ze altijd haar onderzoek uitgevoerd in nauwe samenwerking met medische centra in Leiden, Rotterdam, Utrecht en Eindhoven. 

Quote

For both your scientific career as well as your personal life counts: "If it excites you and scares you at the same time, it probably means you should do it". 

Expertise gerelateerd aan duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de VN

In 2015 stemden de VN-lidstaten in met 17 wereldwijde duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (Sustainable Development Goals, SDG's) om armoede te beëindigen, de planeet te beschermen en voor iedereen welvaart te garanderen. Het werk van deze persoon draagt bij aan de volgende duurzame ontwikkelingsdoelstelling(en):

  • SDG 3 – Goede gezondheid en welzijn

Vingerafdruk

Verdiep u in de onderzoeksgebieden waarop Noortje A.M. Bax actief is. Deze onderwerplabels komen uit het werk van deze persoon. Samen vormen ze een unieke vingerafdruk.
  • 1 Soortgelijke profielen

Samenwerkingen en hoofdonderzoeksgebieden uit de afgelopen vijf jaar

Recente externe samenwerking op landen-/regioniveau. Duik in de details door op de stippen te klikken of