Persoonlijk profiel

Research profile

Door de opkomst van digitalisering is er een enorme groei aan data. Organisaties kunnen deze data slim inzetten om modellen te maken die mensen helpen bij het nemen van beslissingen. Uit onderzoek blijkt dat computermodellen (algoritmes) voor veel taken beslissingen nemen die net zo goed of beter zijn vergeleken met wanneer mensen deze zouden nemen. Echter, er wordt lang niet altijd gebruik gemaakt van deze modellen en mensen vertrouwen ze soms niet, zelfs als ze prima werken, en vertrouwen ze soms wel als ze dat niet doen. We onderzoeken de factoren die een rol spelen bij deze interactie.

Quote

My dream is that someday, trusting algorithmic advice will be as easy and natural for us as relying on a friend's suggestion. 

Expertise gerelateerd aan duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de VN

In 2015 stemden de VN-lidstaten in met 17 wereldwijde duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (Sustainable Development Goals, SDG's) om armoede te beëindigen, de planeet te beschermen en voor iedereen welvaart te garanderen. Het werk van deze persoon draagt bij aan de volgende duurzame ontwikkelingsdoelstelling(en):

  • SDG 16 – Vrede, rechtvaardigheid en sterke instellingen

Opleiding / Academische kwalificatie

Master, Global Supply Chain Management MSc, Brunel University

Datum van toekenning: 28 sep. 2012

Externe posities

Docent, Fontys University of Applied Sciences

1 sep. 2013 → …

Vingerafdruk

Verdiep u in de onderzoeksgebieden waarop Mohammed Tahtali actief is. Deze onderwerplabels komen uit het werk van deze persoon. Samen vormen ze een unieke vingerafdruk.
  • 1 Soortgelijke profielen

Samenwerkingen en hoofdonderzoeksgebieden uit de afgelopen vijf jaar

Recente externe samenwerking op landen-/regioniveau. Duik in de details door op de stippen te klikken of
  • Trust in algorithmic advice increases with task complexity

    Vertaalde titel van de bijdrage: Vertrouwen in algoritmische adviezen neemt toe met de complexiteit van de taakTahtali, M., Snijders, C. C. P. & Dirne, C. W. G. M., 15 mrt. 2024, Trust in algorithmic advice increases with task complexity: Second International Conference, HAR 2023, Paris, France, September 19–22, 2023, Proceedings. Baratgin, J., Jacquet, B. & Yama, H. (uitgave). Springer, blz. 86-106 21 blz. (Lecture Notes in Computer Science (LNCS); vol. 14522).

    Onderzoeksoutput: Hoofdstuk in Boek/Rapport/CongresprocedureConferentiebijdrageAcademicpeer review

    1 Downloads (Pure)