Als u wijzigingen in Pure hebt gemaakt, zullen deze hier binnenkort zichtbaar zijn.

Persoonlijk profiel

Academic background

Maxime van der Heijden heeft haar BSc en MSc in Chemical Engineering and Chemistry gehaald op de Technische Universiteit Eindhoven. Voor haar master, met de focus op Molecular Systems and Materials Chemistry, heeft ze een beurs gekregen van de Koninklijke Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) en DSM. Ze heeft haar stage gelopen bij DSM Coating Resins in Waalwijk. In 2019 is ze begonnen als PhD student bij Membrane Materials and Processes (MMP), een vakgroep binnen Chemical Engineering and Chemistry, Technische Universiteit Eindhoven. Haar expertises zijn materiaalkunde, elektrochemische cellen, modeleren en membraan technologie.

Research profile

Het doel van het project “Understanding and optimizing 3D electrode microstructure for redox flow batteries” is het ontwerpen van nieuwe elektroden met architectonische microstructuren met behulp van een combinatie van computersimulaties en synthetische methoden. In dit project zal de rol van de elektrodemicrostructuur grondig worden onderzocht met behulp van computersimulaties om de relaties tussen de microstructuur, de eigenschappen en de prestaties op te lossen die centraal staan in verschillende duurzame energietechnologieën, zoals redox-flow batterijen. Deze goed georganiseerde structuren verbeteren de prestaties van elektrochemische opslagsystemen sterk.

Expertise gerelateerd aan duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de VN

In 2015 stemden de VN-lidstaten in met 17 wereldwijde duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (Sustainable Development Goals, SDG's) om armoede te beëindigen, de planeet te beschermen en voor iedereen welvaart te garanderen. Het werk van deze persoon draagt bij aan de volgende duurzame ontwikkelingsdoelstelling(en):

  • SDG 7 – Betaalbare en schone energie

Vingerafdruk

Verdiep u in de onderzoeksgebieden waarop Maxime van der Heijden actief is. Deze onderwerplabels komen uit het werk van deze persoon. Samen vormen ze een unieke vingerafdruk.
  • 1 Soortgelijke profielen

Samenwerkingen en hoofdonderzoeksgebieden uit de afgelopen vijf jaar

Recente externe samenwerking op landen-/regioniveau. Duik in de details door op de stippen te klikken of