Persoonlijk profiel

Academic background

Martijn de Kok ontving de BSc en MSc diploma's in Elektrotechniek (beide Cum Laude) aan de Technische Universiteit Eindhoven in respectievelijk 2018 en 2020.  Sindsdien werkt hij aan zijn promotieonderzoek aan dezelfde universiteit.

In 2019 was hij een 'visiting student' in de 'Advanced RF & Optical Technologies'-groep van het NASA Jet Propulsion Lab, California Institute of Technology te Pasadena (NASA JPL, CalTech). Sinds september 2021 is hij ook gastonderzoeker bij de radartechnologiegroep van TNO Defense, Safety & Security in Den Haag. Zijn onderzoek richt zich voornamelijk op geïntegreerde millimeter-wave antennesystemen en phased arrays voor de nieuwe generatie draadloze (satelliet-)communicatie en radartoepassingen. 

Onderwijs en Doceren

Lecturer in the Automotive Sensing course since 2021, teaching several radar topics for third-year bachelor students. Topics include radar signal processing, waveform design, FMCW-radar systems, phased arrays and MIMO radar.

Research profile

Martijn de Kok is een PhD-kandidaat bij de Elektromagnetismegroep aan de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Zijn onderzoek richt zich op de integratie tussen electronisch sturende antennes en versterker-elektronica, voor millimeter-wave communicatie en sensor-toepassingen zoals satellietcommunicatie en radar. Hierbij werkt hij onder andere in de Ka-band (26.5-40 GHz) en D-band (110-170 GHz).

Externe posities

Gast Onderzoeker, TNO Defence, Safety and Security

1 sep. 2021 → …

Vingerafdruk

Verdiep u in de onderzoeksgebieden waarop Martijn de Kok actief is. Deze onderwerplabels komen uit het werk van deze persoon. Samen vormen ze een unieke vingerafdruk.
  • 1 Soortgelijke profielen

Samenwerkingen en hoofdonderzoeksgebieden uit de afgelopen vijf jaar

Recente externe samenwerking op landen-/regioniveau. Duik in de details door op de stippen te klikken of