• 2869
    Citaties
1993 …2024

Onderzoeksresultaten per jaar

Persoonlijk profiel

Research profile

Prof.dr. Lukas Dekker is cardioloog in het Catharina Ziekenhuis Eindhoven en heeft zich verder toegelegd op de behandeling van patiënten met hartritmestoornissen. Verder is hij betrokken bij meerdere research-projecten; zo geeft jij leiding aan een onderzoek in Bordeaux, Frankrijk, naar de effecten van rek op het ontstaan van boezemfibrilleren. Sinds 1 februari 2019 is hij deeltijd hoogleraar bij de faculteiten Electrical Engineering en Biomedical Engineering.

Academic background

Lukas Dekker studeerde geneeskunde in Amsterdam, waar hij ook zijn opleiding tot cardioloog voltooide. In 1996 verdedigde hij zijn proefschrift ‘Role of intracellular calcium in ischemic damage and preconditioning in cardiac muscle’ cum laude.
Vanaf 2008 is hij als cardioloog-elektrofysioloog werkzaam in het Catharina Ziekenhuis.

Affiliated with

Dr. Dekker is mede-oprichter en bestuurslid van het Nederlands Hart Netwerk, www.nederlandshartnetwerk.nl. Deze samenwerking in de regio Eindhoven tussen cardiologen en huisartsen richt zich op het verbeteren van de zorg voor hartpatiënten.
Hij is lid van de steering committee van e/MTIC, www.e/MTIC.nl.
Dr. Dekker heeft in 2014 www.hart.volgers.org opgericht, een platform voor hartpatiënten, die onderling ervaringen kunnen delen, maar ook experts direct kunnen benaderen voor antwoorden op hun vragen. Het is uitgegroeid tot het grootste community van hartpatiënten in Europa.

Expertise gerelateerd aan duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de VN

In 2015 stemden de VN-lidstaten in met 17 wereldwijde duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (Sustainable Development Goals, SDG's) om armoede te beëindigen, de planeet te beschermen en voor iedereen welvaart te garanderen. Het werk van deze persoon draagt bij aan de volgende duurzame ontwikkelingsdoelstelling(en):

  • SDG 3 – Goede gezondheid en welzijn

Externe posities

cardioloog, Catharina Hosptial, Eindhoven

Vingerafdruk

Verdiep u in de onderzoeksgebieden waarop Lukas R.C. Dekker actief is. Deze onderwerplabels komen uit het werk van deze persoon. Samen vormen ze een unieke vingerafdruk.
  • 1 Soortgelijke profielen

Samenwerkingen en hoofdonderzoeksgebieden uit de afgelopen vijf jaar

Recente externe samenwerking op landen-/regioniveau. Duik in de details door op de stippen te klikken of