Als u wijzigingen in Pure hebt gemaakt, zullen deze hier binnenkort zichtbaar zijn.

Persoonlijk profiel

Quote

Om toekomstige mobiliteit vorm te geven, zijn onderzoeksinspanningen nodig gericht op geëlektrificeerde oplossingen voor meer veiligheid en duurzaamheid. Mijn doel is om bij te dragen aan deze e-mobiliteitsontwikkelingen.

Research profile

Jeroen van Dam is a project manager in the Electromechanics and Power Electronics (EPE) group, and program manager E-Mobility in the Cyber-Physical Systems center Eindhoven (CPSe). In addition, he is a doctoral candidate in the EPE-group, where his research focuses on the modeling, simulation, and experimental analysis of linear, short-stroke actuators for soft-landing motion profiles, particularly accounting for eddy currents and nonlinear material phenomena. Key areas of expertise are analytical and numerical simulations for electromagnetic design. He has acquired valuable multi-physics experience with requirements ranging from vacuum and thermal to hydraulic environments.

Academic background

Jeroen van Dam behaalde de B.Sc. en M.Sc. diploma’s Elektrotechniek aan de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) in de onderzoeksgroep Electromechanics and Power Electronics (EPE) in respectievelijk 2012 en 2014. Hij ontving een beurs van NXP Semiconductors ter financiering van zijn M.Sc. studies, en heeft vandaar vier maanden stage gelopen op hun ICN8 fab-site, waar hij werkte aan de thermische analyse van een roterende motor. Voor zijn afstudeeropdracht van tien maanden werkte hij aan het ontwerp en de vergelijking van zwaartekrachtgecompenseerde ultra-hoog vacuüm voice-coil actuatoren voor het gespecialiseerde ingenieursbureau Janssen Precision Engineering in Beek, Nederland. Daarna is Jeroen in 2015 binnen de EPE-groep begonnen aan zijn promotietraject waarin hij bijdraagt aan de Europese ECSEL-JU-projecten 3Ccar en AutoDrive.

Expertise gerelateerd aan duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de VN

In 2015 stemden de VN-lidstaten in met 17 wereldwijde duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (Sustainable Development Goals, SDG's) om armoede te beëindigen, de planeet te beschermen en voor iedereen welvaart te garanderen. Het werk van deze persoon draagt bij aan de volgende duurzame ontwikkelingsdoelstelling(en):

  • SDG 7 – Betaalbare en schone energie

Vingerafdruk

Verdiep u in de onderzoeksgebieden waarop Jeroen van Dam actief is. Deze onderwerplabels komen uit het werk van deze persoon. Samen vormen ze een unieke vingerafdruk.
  • 1 Soortgelijke profielen

Netwerk

Recente externe samenwerking op landen-/regioniveau. Duik in de details door op de stippen te klikken of