• Bron: Scopus
19992020

Onderzoeksresultaten per jaar

Als u wijzigingen in Pure hebt gemaakt, zullen deze hier binnenkort zichtbaar zijn.

Persoonlijk profiel

Research profile

Dr. Noor Mens studeerde architectuurgeschiedenis en stedenbouw aan de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam van 1988-1993. Doctoraalscriptie: De wederopbouw van Velsen. W.M. Dudok (1884-1974) en W. van Tijen (1894-1974), voor een schone stad; voor een leefbare stad.

Vanaf 1993 werkte ze als freelance architectuurhistoricus, gevestigd in Rotterdam en publiceerde over Nederlandse architectuur en stedenbouw in de twintigste eeuw.

Van 2013-2019 werkzaam als docent en onderzoeker aan de Technische Universiteit Eindhoven, waar ze in 2019 promoveerde op het proefschrift: De architectonische waardering van naoorlogse wijken. Casestudy: de Westelijke Tuinsteden in Amsterdam. Het doel van het onderzoek was de ontwikkeling van een waarderingsmethodiek om de architectonische en stedenbouwkundige waarden te bepalen van naoorlogse wijken, waarbij de Westelijke Tuinsteden als casestudy worden gebruikt. Deze waarden kunnen een fundamentele rol spelen bij toekomstige transformaties. Uitgangspunt van het onderzoek is een grondige analyse naar de karakteristieke kwaliteiten van de tuinsteden. De wijken werden gezien als internationale voorbeelden van de Moderne architectuur en stedenbouw.

Expertise gerelateerd aan duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de VN

In 2015 stemden de VN-lidstaten in met 17 wereldwijde duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (Sustainable Development Goals, SDG's) om armoede te beëindigen, de planeet te beschermen en voor iedereen welvaart te garanderen. Het werk van deze persoon draagt bij aan de volgende duurzame ontwikkelingsdoelstelling(en):

  • SDG 7 – Betaalbare en schone energie
  • SDG 11 – Duurzame steden en gemeenschappen

Opleiding / Academische kwalificatie

History of architecture, Doctor, Technische Universiteit Eindhoven

15 aug. 201525 sep. 2019

Datum van toekenning: 25 sep. 2019

Externe posities

zelfstandig architectuurhistoricus, Noor Mens Architectuurhistoricus

Vingerafdruk

Verdiep u in de onderzoeksgebieden waarop E.H.M. (Noor) Mens actief is. Deze onderwerplabels komen uit het werk van deze persoon. Samen vormen ze een unieke vingerafdruk.
  • 1 Soortgelijke profielen

Netwerk

Recente externe samenwerking op landen-/regioniveau. Duik in de details door op de stippen te klikken of