Persoonlijk profiel

Quote

Dr. Dmitri Danilov heeft een achtergrond in natuurkunde en wiskunde en behaalde zijn MSc. aan de universiteit van Sint-Petersburg in 1993. In 1997 begon hij zijn Ph.D. studeren aan de Universiteit van Tilburg, het bestuderen van modelselectieprocedures en pre-testen. Hij promoveerde in 2003. Eind 2002 trad hij toe tot Eurandom op de TUE-campus, eerst betrokken bij onderzoeksactiviteiten voor het EET-project "Batterijbeheer en batterijmodellering", en vervolgens zijn werk voortzetend project "3D geïntegreerde batterijen" SenterNovem , FP7 SUPERLION, Eniac BATTMAN en ECSEL 3Ccar-projecten. Hij deed onderzoek naar veroudering en status-of-charge indicatie voor de Li-ion oplaadbare batterijen en diverse aspecten van waterstofopslag. Zijn huidige onderzoeksinteresses omvatten wiskundige modellering voor complexe elektrochemische systemen, waaronder Li-ion- en NiMH-batterijen, processen voor veroudering en degradatie. Hij heeft als auteur en co-auteur meer dan 50 papers en boekbijdragen gepubliceerd.

Expertise gerelateerd aan duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de VN

In 2015 stemden de VN-lidstaten in met 17 wereldwijde duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (Sustainable Development Goals, SDG's) om armoede te beëindigen, de planeet te beschermen en voor iedereen welvaart te garanderen. Het werk van deze persoon draagt bij aan de volgende duurzame ontwikkelingsdoelstelling(en):

  • SDG 7 – Betaalbare en schone energie

Externe posities

Research fellow, Research Centre Julich (FZJ)

1 sep. 2017 → …

Vingerafdruk

Verdiep u in de onderzoeksgebieden waarop Dmitri L. Danilov actief is. Deze onderwerplabels komen uit het werk van deze persoon. Samen vormen ze een unieke vingerafdruk.
  • 1 Soortgelijke profielen

Samenwerkingen en hoofdonderzoeksgebieden uit de afgelopen vijf jaar

Recente externe samenwerking op landen-/regioniveau. Duik in de details door op de stippen te klikken of