Geen foto van Danielle M. Scheepers
  • Bron: Scopus
20172021

Onderzoeksresultaten per jaar

Als u wijzigingen in Pure hebt gemaakt, zullen deze hier binnenkort zichtbaar zijn.

Persoonlijk profiel

Academic background

Daniëlle Scheepers received her BSc and MSc Chemical Engineering at Eindhoven University of Technology. After finishing her MSc in 2019 she started as a researcher in the Membrane Materials and Processes Group, Department of Chemical Engineering & Chemistry, Eindhoven University of Technology. Her expertises are polymer membrane development, membrane characterization and nanofiltration membrane modelling.

Research profile

Met onze westerse manier van leven gebruiken we vier keer meer dan er op aarde beschikbaar is. Bovendien produceren we enorme afvalstromen. Het 'selective hierarchical coatings' project ontwikkelt een simpele, generieke methode waarmee het mogelijk is om ‘membranen op maat’ te maken. Door het aanbrengen van verschillende, zeer dunne selectieve lagen op een poreuze drager kunnen de eigenschappen van die membranen beïnvloed en gestuurd worden. Daardoor is het mogelijk om membranen te produceren die specifiek geschikt zijn voor bijvoorbeeld de zuivering van industrieel afvalwater, het terugwinnen van waardevolle stoffen uit waterige stromen of het produceren van schoon drinkwater. Met ‘Membranen op maat’ kunnen we de waterkringloop sluiten.

Expertise gerelateerd aan duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de VN

In 2015 stemden de VN-lidstaten in met 17 wereldwijde duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (Sustainable Development Goals, SDG's) om armoede te beëindigen, de planeet te beschermen en voor iedereen welvaart te garanderen. Het werk van deze persoon draagt bij aan de volgende duurzame ontwikkelingsdoelstelling(en):

  • SDG 6 – Schoon water en sanitaire voorzieningen
  • SDG 7 – Betaalbare en schone energie

Vingerafdruk

Verdiep u in de onderzoeksgebieden waarop Danielle M. Scheepers actief is. Deze onderwerplabels komen uit het werk van deze persoon. Samen vormen ze een unieke vingerafdruk.
  • 1 Soortgelijke profielen

Netwerk

Recente externe samenwerking op landen-/regioniveau. Duik in de details door op de stippen te klikken of