• Bron: Scopus
20182021

Onderzoeksresultaten per jaar

Als u wijzigingen in Pure hebt gemaakt, zullen deze hier binnenkort zichtbaar zijn.

Persoonlijk profiel

Academic background

Christian Sproncken heeft Chemische Technologie gestuurd aan de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e), waar hij in 2017 zijn mastertitel behaalde in het Laboratorium van Fysische Chemie (SPC). Zijn afstudeerwerk, onder begeleiding van prof. Ilja Voets en prof. Remco Tuinier, betrof de formulering van complex coacervate kern micellen met poly(vinyl alcohol), waarvan hij liet zien dat ze ijsherkristallisatie verhinderen bij millimolaire concentratie. Tijdens zijn drie maanden durende stage, bij Clariant in Frankfurt (DE), heeft Christian een rheologisch onderzoek uitgevoerd naar de invloed van additieven op de droogtijd van verf op waterbasis. Na deze stage is hij in het najaar van 2017 teruggekeerd naar Eindhoven om aan de slag te gaan als promovendus bij de groep van prof. Ilja Voets voor zijn onderzoek in het Laboratorium van Self-Organizing Soft Matter (SSM) en het Instituut voor Complexe Moleculaire Systemen (ICMS).

Onderwijs en Doceren

Experimental Soft Matter

Affiliated with

Kemetyl

Research profile

Christian Sproncken voert zijn promotieonderzoek uit in de Laboratoria voor Zelf-Organiserende Zachte Materie (SSM) en Fysische Chemie (SPC). Christian wordt geïnspireerd door hoe de natuur ijskristalgroei tegengaat: antivrieseiwitten die herkristallisatie van ijs verhinderen en daarmee organismen helpen overleven bij temperaturen onder nul. Zijn onderzoek is gefocust op het ontwikkelen van polymere materialen om de ongewenste vorming en groei van ijskristallen in oplossing en op verschillende soorten oppervlakken tegen te gaan. Christians doel is om inzicht te verkrijgen in hoe polymere materialen gebruikt kunnen worden om ijskristalgroei te remmen en om nieuwe materialen te ontwikkelen die op grotere schaal gebruikt kunnen worden voor toepassingen als antivries en ijsverwijdering. Technieken zoals statische en dynamische lichtverstrooiing en röntgenverstrooiing worden gebruikt of de zelfassemblage van polymeren te onderzoeken. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van sucrose sandwich analyse om herkristallisatie van ijs te bestuderen en eigengemaakte opstellingen voor het kwantificeren van nucleatie en adhesie van ijs.

Quote

The assembly of polyelectrolytes into fascinating functional materials is an attractive field that I want to showcase for a broad application range.

Vingerafdruk

Verdiep u in de onderzoeksgebieden waarop Christian C.M. Sproncken actief is. Deze onderwerplabels komen uit het werk van deze persoon. Samen vormen ze een unieke vingerafdruk.
  • 1 Soortgelijke profielen

Netwerk

Recente externe samenwerking op landen-/regioniveau. Duik in de details door op de stippen te klikken of