Als u wijzigingen in Pure hebt gemaakt, zullen deze hier binnenkort zichtbaar zijn.

Persoonlijk profiel

Quote

Fusie-energie kan de energie van de toekomst zijn, waarvoor we vandaag moeten werken

Research profile

Carlos is een promovendus bij de groep Science and Technology of Nuclear Fusion op de afdeling Technische Natuurkunde van de Technische Universiteit Eindhoven. Besloten om in een grootschalig project te werken, raakte Carlos gefascineerd door de multidisciplinaire benadering van onderzoek naar fusie-energie. Hij is gericht op plasmafysica, het raamwerk van onderzoek naar fusie-energie, dat meerdere takken van de fysica combineert. Zijn doctoraatsthema richt zich op de effecten van de interactie van plasma-micro-instabiliteiten en verzadigingsmechanismen, met name voor stellaratorgeometrieën.

Academic background

Carlos behaalde zijn ingenieursdiploma in toegepaste natuurkunde aan de Universidad Autónoma Metroploitana, in Mexico-Stad. Hij werkte in samenwerking met de Università di Pisa en Tri Alpha Energy aan spectroscopische diagnostiek na zijn bachelorstudie. Nadien behaalde hij zijn MSc-diploma aan de Universiteit van York, in Engeland, waar hij ook ervaring opdeed aan het Culham Centre for Fusion Enegy, in Oxfordshire. Zijn doctoraatsonderwerp wordt nu ontwikkeld in samenwerking met het Max Planck Instituut voor plasmafysica in Greifswald, Duitsland, waar 's werelds grootste stellarator-apparaat zich bevindt.

Opleiding / Academische kwalificatie

Fusion physics, Master, University of York

Vingerafdruk Verdiep u in de onderzoeksgebieden waarop Carlos D. Mora Moreno actief is. Deze onderwerplabels komen uit het werk van deze persoon. Samen vormen ze een unieke vingerafdruk.

Netwerk Recente externe samenwerking op landenniveau. Duik in de details door op de stippen te klikken.

Onderzoeksoutput

 • 3 Citaties
 • 1 Tijdschriftartikel

Jet outflow and open field line measurements on the C-2U advanced beam-driven field-reversed configuration plasma experiment

Sheftman, D., Gupta, D., Roche, T., Thompson, M. C., Giammanco, F., Conti, F., Marsili, P. & Moreno, C. D., 1 nov 2016, In : Review of Scientific Instruments. 87, 11, 3 blz., 11D432.

Onderzoeksoutput: Bijdrage aan tijdschriftTijdschriftartikelAcademicpeer review

 • 3 Citaten (Scopus)

  Scriptie

  Investigating the relation between linear and nonlinear zonal flow response in Wendelstein 7-X

  Auteur: van Hoof, E. M., 2019

  Begeleider: Proll, J. (Afstudeerdocent 1) & Mora Moreno, C. (Afstudeerdocent 2)

  Scriptie/masterproef: Bachelor

  Bestand