• Bron: Scopus
20122021

Onderzoeksresultaten per jaar

Als u wijzigingen in Pure hebt gemaakt, zullen deze hier binnenkort zichtbaar zijn.

Persoonlijk profiel

Quote

Zonne-energie is de energiebron van de toekomst. Voor deze energietransitie moeten we innoveren op de nanoschaal, en dit uitrollen op de gigawatt schaal.

Academic background

Bart Macco ontving zijn MSc en PhD titels in Technische Natuurkunde van de TU/e. Tijdens zijn PhD is hem door de American Vacuum Society (AVS) de prestigieuze James M.E. Harper Memorial award toegekend. Na het verkrijgen van zijn PhD titel in 2016 is hij postdoctoraal onderzoeker geweest aan zowel de TU/e als aan het Helmholtz Zentrum Berlin (HZB). Momenteel stuurt hij een nationaal project van de Topsectoren Kennis en Innovatie (TKI) Urban Energy over het ontwikkelen van passiverende contacten voor kristallijn silicium zonnecellen.

Research profile

Bart Macco is een postdoctoraal onderzoeker in de Plasma & Materials Processing (PMP) groep aan de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Hij specialiseert in het ontwikkelen van functionele nanolagen voor hun toepassing in kristallijn silicium zonnecellen. Deze nanolagen worden gemaakt met atoomlaagdepositie, een industriële techniek waarmee de compositie van de nanolaag op atomair niveau bepaald kan worden. De materialen waar hij op focust zijn transparante geleidende oxides, passivatielagen en passiverende contacten.

Vingerafdruk

Verdiep u in de onderzoeksgebieden waarop Bart Macco actief is. Deze onderwerplabels komen uit het werk van deze persoon. Samen vormen ze een unieke vingerafdruk.
  • 12 Soortgelijke profielen

Netwerk

Recente externe samenwerking op landenniveau. Duik in de details door op de stippen te klikken.
Als u wijzigingen in Pure hebt gemaakt, zullen deze hier binnenkort zichtbaar zijn.