Als u wijzigingen in Pure hebt gemaakt, zullen deze hier binnenkort zichtbaar zijn.

Persoonlijk profiel

Quote

"Het lichaam's immuunsysteem is een complex mechanisme dat zowel grote schade kan toebrengen als nieuw weefsel kan opbouwen. Het beheersen van deze dualiteit om weefselregeneratie op te wekken is enorm fascinerend en uitdagend."

Research profile

Anthal Smits leidt de ImmunoRegeneration groep binnen de Soft Tissue Engineering & Mechanobiology sectie onder leiding van prof. Carlijn Bouten. Het onderzoek is gericht op het sturen van de ontstekingsrespons middels immunomodulerende materialen teneinde weefselregeneratie door het lichaam te induceren, onder invloed van biomechanische en biofysiche stimuli.

Smits' onderzoek heeft een interdisciplinaire inslag en overbrugd de onderzoeksvelden van tissue engineering, mechanobiologie, materiaalkunde en immunologie. Onderwerp van het onderzoek zijn o.a. het begrijpen van macrofaag-biomateriaal interacties tot het ontwikkelen van regeneratieve protheses voor hartklep- en bloedvatvervangingen.

Academic background

Anthal Smits heeft een Bachelor graad Werktuigbouwkunde (2004) en een Master in Biomedische Technologie (2008), beiden behaald aan de Technische Universiteit Eindhoven. In 2014 behaalde hij zijn PhD onder de supervisie van prof. Frank Baaijens, in nauwe samenwerking met het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Na twee jaar als Project Engineer te hebben gewerkt bij LifeTec Group BV, voegde Smits zich in 2015 als post-doc aan bij de groep van prof. Carlijn Bouten aan de TU/e. Sinds juli 2016 is hij benoemd als Assistant Professor en leidt hij de ImmunoRegeneration onderzoeksgroep. Smits is geaffilieerd aan het Insitute for Complex Molecular Systems (ICMS) aan de TU/e en hij is een lid van de Heart Valve Society, TERMIS-EU en de Nederlandse Vereniging voor Biomaterialen en Tissue Engineering (NBTE). Hij maakt deel uit van de editorial board van Tissue Engineering Parts A, B, C .Hij is bestuurslid van de International Conference of Tissue-Engineered Heart Valves (ICTEHV) en voormalig bestuurslid (nu wetenschappelijke raad) van Young@Heart.

Vingerafdruk

Verdiep u in de onderzoeksgebieden waarop Anthal I.P.M. Smits actief is. Deze onderwerplabels komen uit het werk van deze persoon. Samen vormen ze een unieke vingerafdruk.
  • 25 Soortgelijke profielen

Netwerk

Recente externe samenwerking op landenniveau. Duik in de details door op de stippen te klikken.
Als u wijzigingen in Pure hebt gemaakt, zullen deze hier binnenkort zichtbaar zijn.