Als u wijzigingen in Pure hebt gemaakt, zullen deze hier binnenkort zichtbaar zijn.

Persoonlijk profiel

Research profile

Als promovenda in de vakgroep Photonics and Semiconductor Nanophysics (PSN) van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) werkt Anne van Klinken in de Nanophotonica. In dit gebiet wordt de uitzending, detectie en interactie van licht met structuren onderzocht, die afmetingen op de nanometer-schaal hebben. Anne's onderzoek draait om een nieuwe aanpak voor geïntegreerde spectrale sensoren, die de functies van grote spectrometers in laboratoria gedeeltelijk kunnen vervangen op een silicium chip van een paar millimeter grootte. Gezien de gevoeligheid in de near-infrared range (NIR), kunnen deze spectrale sensoren toegepast worden om de eigenschappen van materialen snel, niet-invasief en betrouwbaar te meten.

Quote

Mijn droom is een spectrale sensor in ieder mobieltje, waardoor wij als consumenten zelf de kwaliteit van voedsel en andere producten kunnen controlleren.

Academic background

Anne van Klinken obtained her Bachelor degree in Physics from the Humboldt-University Berlin in 2016. For her Master studies, she moved to the Netherlands and joined the Photonics and Semiconductor Nanophysics (PSN) Group at Eindhoven University of Technology (TU/e) for her final research project supervised by prof. Andrea Fiore. Anne obtained her Master degree in Applied Physics in 2019. As a Doctoral candidate in the same group, her reserach is now focussed on integrated spectral sensors in the near-infrared range.

Vingerafdruk

Verdiep u in de onderzoeksgebieden waarop Anne van Klinken actief is. Deze onderwerplabels komen uit het werk van deze persoon. Samen vormen ze een unieke vingerafdruk.
  • 1 Soortgelijke profielen

Netwerk

Recente externe samenwerking op landen-/regioniveau. Duik in de details door op de stippen te klikken of