• Bron: Scopus
20152021

Onderzoeksresultaten per jaar

Als u wijzigingen in Pure hebt gemaakt, zullen deze hier binnenkort zichtbaar zijn.

Persoonlijk profiel

Research profile

Aangenaam! Ik ben Alain, PostDoc bij Marketing en Consumentengedraggroep, aan de Universiteit van Wageningen. Waar sta ik dan op een TU Eindhoven-pagina? Ik ben ook verbonden als gastonderzoek aan de Human-Technology Interaction Group, waar ik ook mijn PhD heb gehaald. Ik ben gespecialiseerd in Mens-Techniek Interactie, aanbevelingssystemen ('Recommender Systems') en nudging.

Ik ben afgestudeerd aan de TU Eindhoven in de Technische Innovatiewetenschappen en gepromoveerd in de Mens-Techniek Interactie. Ik onderzoek hoe we mensen kunnen voorzien van gepersonaliseerd advies middels algoritmes en interface design. Die twee combineer ik bij het ontwerpen van aanbevelingssystemen, iets wat je op het internet overal tegenkomt wat op basis van jouw data nieuwe tips geeft - ook bij Netflix vind je ze: "Omdat je keek naar Frozen, beveel ik deze Disneyfilms aan."

Ik focus op twee domeinen waar gedragsverandering plaatsvindt: energiebesparing in het huishouden en gezonde eetgewoontes. Op dit moment ben ik onderdeel van het project 'Me, My Diet, and I', waarbij we onderzoeken in hoeverre 'Digital Twins' effectief kunnen zijn in het genereren van gepersonaliseerd voedseladvies. Ik focus op de factoren voor consumentenacceptatie, met betrekking tot de content ('wat?') en de context ('hoe?')

Vingerafdruk

Verdiep u in de onderzoeksgebieden waarop Alain D. Starke actief is. Deze onderwerplabels komen uit het werk van deze persoon. Samen vormen ze een unieke vingerafdruk.
  • 1 Soortgelijke profielen

Netwerk

Recente externe samenwerking op landenniveau. Duik in de details door op de stippen te klikken.
Als u wijzigingen in Pure hebt gemaakt, zullen deze hier binnenkort zichtbaar zijn.