• Bron: Scopus
20152021

Onderzoeksresultaten per jaar

Als u wijzigingen in Pure hebt gemaakt, zullen deze hier binnenkort zichtbaar zijn.

Persoonlijk profiel

Research profile

Aangenaam! Ik ben Alain, PostDoc bij Marketing en Consumentengedraggroep, aan de Universiteit van Wageningen. Waar sta ik dan op een TU Eindhoven-pagina? Ik ben ook verbonden als gastonderzoeker aan de Human-Technology Interaction Group, waar ik in 2019 mijn PhD-titel heb behaald. Ik ben gespecialiseerd in Mens-Techniek Interactie, aanbevelingssystemen ('Recommender Systems') en nudging.

Ik ben afgestudeerd aan de TU Eindhoven in de Technische Innovatiewetenschappen en gepromoveerd in de Mens-Techniek Interactie. Ik onderzoek hoe we mensen kunnen voorzien van gepersonaliseerd advies middels algoritmes en interface design. Die twee combineer ik bij het ontwerpen van aanbevelingssystemen, iets wat je op het internet overal tegenkomt wat op basis van jouw data nieuwe tips geeft - ook bij Netflix vind je ze: "Omdat je keek naar Frozen, beveel ik deze Disneyfilms aan."

Ik focus op twee domeinen waar gedragsverandering plaatsvindt: energiebesparing in het huishouden en gezonde eetgewoontes. Op dit moment ben ik onderdeel van het project 'Me, My Diet, and I', waarbij we onderzoeken in hoeverre 'Digital Twins' effectief kunnen zijn in het genereren van gepersonaliseerd voedseladvies. Ik focus op de factoren voor consumentenacceptatie, met betrekking tot de content ('wat?') en de context ('hoe?')

Expertise gerelateerd aan duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de VN

In 2015 stemden de VN-lidstaten in met 17 wereldwijde duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (Sustainable Development Goals, SDG's) om armoede te beëindigen, de planeet te beschermen en voor iedereen welvaart te garanderen. Het werk van deze persoon draagt bij aan de volgende duurzame ontwikkelingsdoelstelling(en):

  • SDG 3 – Goede gezondheid en welzijn
  • SDG 7 – Betaalbare en schone energie
  • SDG 12 – Verantwoordelijke consumptie en productie
  • SDG 13 – Klimaatactie

Vingerafdruk

Verdiep u in de onderzoeksgebieden waarop Alain D. Starke actief is. Deze onderwerplabels komen uit het werk van deze persoon. Samen vormen ze een unieke vingerafdruk.
  • 1 Soortgelijke profielen

Netwerk

Recente externe samenwerking op landen-/regioniveau. Duik in de details door op de stippen te klikken of