Als u wijzigingen in Pure hebt gemaakt, zullen deze hier binnenkort zichtbaar zijn.

Persoonlijk profiel

Quote

Door het toepassen van slimme zonnewarmte werende folies in gebouwen en voertuigen draag ik bij aan een energie-neutrale maatschappij waarin mensen comfortabel kunnen werken, leven en zich verplaatsen.

Research profile

Stijn is een enthousiaste, nieuwsgierigheids-gedreven onderzoeker en ondernemer en erop gericht bij te dragen aan het oplossen van problemen van de huidige maatschappij. In 2019, ontving hij zijn PhD diploma aan de Technische Universiteit Eindhoven in de groep 'Stimuli-responsive Functional Materials and Devices' onder de supervisie van Prof. Dr. Albert P.H.J. Schenning en Prof. Dr. Dirk J. Broer, waar hij werkte aan materialen die hun reflecterende kleur aanpassen aan temperatuursveranderingen. Stijn zag het potentieel om deze materialen in te zetten voor warmte en licht regulering in gebouwen en voertuigen en richtte de start-up ClimAd Technology op in December 2019. Daarnaast werd hij PostDoc-onderzoeker aan de faculteit Bouwkunde van de Techinische Universiteit Delft in 2020, waar hij inzicht kreeg in de impact van zijn innovatie slimme zonwerende folies op de energie efficientie en daglicht comfort van gebouwen.

Academic background

Stijn begon zijn academische carrière in 2010 aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. In 2015 ontving hij zijn Master diploma met specialisatie op Physische Chemie met verscheidene projecten over het uitlijnen van polymeren met behulp van vloeibare kristallen. Van 2015 tot 2019 voerde hij PhD onderzoek uit in de vakgroep 'Stimuli-responsive Functional Materials and Devices' van de Technische Universiteit Eindhoven. Direct daarna initieerd hij de start-up ClimAd Technology om slimme glasfolies te ontwikkelen voor warmte en daglicht regulering in gebouwen en voertuigen. Hij combineert dit met PostDoc onderzoek op de faculteit Bouwkunde van de Technische Universiteit Delft.

Expertise gerelateerd aan duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de VN

In 2015 stemden de VN-lidstaten in met 17 wereldwijde duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (Sustainable Development Goals, SDG's) om armoede te beëindigen, de planeet te beschermen en voor iedereen welvaart te garanderen. Het werk van deze persoon draagt bij aan de volgende duurzame ontwikkelingsdoelstelling(en):

  • SDG 3 – Goede gezondheid en welzijn
  • SDG 7 – Betaalbare en schone energie

Externe posities

PostDoc onderzoeker, Delft University of Technology

1 okt. 2020 → …

CEO en mede-oprichter, ClimAd Technology B.V.

6 dec. 2019 → …

Vingerafdruk

Verdiep u in de onderzoeksgebieden waarop A.J.J. (Stijn) Kragt actief is. Deze onderwerplabels komen uit het werk van deze persoon. Samen vormen ze een unieke vingerafdruk.
  • 1 Soortgelijke profielen

Samenwerkingen en hoofdonderzoeksgebieden uit de afgelopen vijf jaar

Recente externe samenwerking op landen-/regioniveau. Duik in de details door op de stippen te klikken of