• 81
    Citaties
20192023

Onderzoeksresultaten per jaar

Als u wijzigingen in Pure hebt gemaakt, zullen deze hier binnenkort zichtbaar zijn.

Persoonlijk profiel

Research profile

Lisanne Bergefurt is een PhD kandidaat bij de Real Estate Management and Development Unit van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Waar haar focus tijdens haar master thesis lag op de openbare ruimte, ligt deze tijdens Lisanne's PhD op de werkomgeving. Maar, in al het onderzoek van Lisanne staat de gezondheid en het gedrag van de mens in de gebouwde omgeving centraal. 

Academic background

Lisanne Bergefurt ontving haar Master in nobember 2019 aan de Technische Universiteit Eindhoven. Zij focuste haar master scriptie op de invloed van de openbare ruimte op de gezondheid, zoals gevoelens van eenzaamheid. In januari 2020 begon zij met haar PhD onderzoek, waar de focus ligt op de relatie tussen de fysieke werkplek en mentale gezondheid, zowel op kantoor als thuis. In dit onderzoek beoogt ze holistische inzichten te krijgen in hoe de fysieke werkplek zowel mentale klachten als mentale gezondheid beïnvloedt. Salutogenesis speelt een belangrijke rol in het PhD onderzoek van Lisanne 

Quote

In mijn onderzoek focus ik op de invloed van de fysieke werkplek op mentale gezondheid, waarbij salutogenesis centraal staat. Het doel is om salutogene strategieën te gebruiken om gezondheidsproblemen te verminderen en positieve gezondheidskenmerken te bevorderen. 

Expertise gerelateerd aan duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de VN

In 2015 stemden de VN-lidstaten in met 17 wereldwijde duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (Sustainable Development Goals, SDG's) om armoede te beëindigen, de planeet te beschermen en voor iedereen welvaart te garanderen. Het werk van deze persoon draagt bij aan de volgende duurzame ontwikkelingsdoelstelling(en):

  • SDG 3 – Goede gezondheid en welzijn
  • SDG 11 – Duurzame steden en gemeenschappen

Vingerafdruk

Verdiep u in de onderzoeksgebieden waarop A.G.M. (Lisanne) Bergefurt actief is. Deze onderwerplabels komen uit het werk van deze persoon. Samen vormen ze een unieke vingerafdruk.
  • 1 Soortgelijke profielen

Samenwerkingen en hoofdonderzoeksgebieden uit de afgelopen vijf jaar

Recente externe samenwerking op landen-/regioniveau. Duik in de details door op de stippen te klikken of