Laboratory for Cell & Tissue Engineering

 • Yuana Yuana (Manager)

Uitrusting/faciliteit: Onderzoekslaboratorium

 • Locatie

  Groene Loper 15

  Gemini-South 4.02

  Eindhoven

  5612 AZ

  Nederland

Uitrustingsdetails

Tekst

Het Laboratorium voor Cell and Tissue Engineering is gelegen in Gemini-Zuid 4.02 en bevat ook het Microscopie Laboratorium.

Dit laboratorium, opgericht in 2001, is uitgegroeid tot een ultramodern laboratorium waar op hoog niveau onderzoek wordt gedaan over de volledige breedte van het onderzoeksgebied tissue engineering. Op dit moment faciliteert het laboratorium ongeveer 120 onderzoekers; dit laboratorium is kenmerkend geworden voor het celgebaseerde onderzoek aan de faculteit Biomedische Technologie.

Zijn hoofdcomponent omvat een volledig uitgeruste celkweekruimte, die verscheidene veiligheidskabinetten en incubatoren bevat. Dit deel van het laboratorium biedt ruimte voor uitgebreide experimentele tissue engineering. Zes gescheiden veiligheidskabinetten en meer dan 15 CO2-incubatoren zijn aanwezig voor onderzoekers van verschillende onderzoeksgroepen binnen de faculteit Biomedische Technologie. Een variëteit aan bioreactoren en mechanische of elektrische stimulatie-uitrustingen zorgen ervoor dat onderzoek vanuit verschillende engineeringsperspectieven kan worden uitgevoerd, zoals het belasten van weefsel met specifieke mechanische karakteristieken.

Het laboratorium beschikt verder over een volledig uitgeruste biochemische ruimte. Een standaard hoeveelheid van chemicaliën zorgen voor een brede range aan mogelijkheden met verschillende read-outs (bijv. FACS, qPCR, luminescentie, fluorescentie en absorptie, etc.). Daarnaast is er een scala aan histologische en (immuun)histochemische mogelijkheden, in combinatie met microtomen, een cryotoom en een vibratoom. Ook bevat het laboratorium de mogelijkheid om scaffold-materialen te maken door middel van electrospinning en om weefsels en materialen mechanisch te belasten met uniaxiale of biaxiale rek. Hydrodynamische pulserende duurzaamheidstesters ondersteunen het kwalitatief testen van ontwikkelde hartkleppen.

Een volledig geblindeerde microscopieruimte maakt de analytische faciliteiten binnen dit laboratorium compleet. Verscheidene fluorescentie-, confocale en twee-foton-microscopen zorgen voor de visualisatie van cel- en weefselorganisatie. Gecombineerd met mechanische uitrustingen (rheometer, indentor) en faciliteiten voor levende cellen (temperatuur, luchtvochtigheid en CO2) kunnen weefsels microscopisch worden bekeken tijdens belasting.

Belangrijke onderdelen

BDC Labs Hydrodynamische pulsatiele duurzaamheidstester voor hartkleppen
Supercontinuum Confocal Leica TCS SP5 X met UV, WLL en IR
Keyence digitale microscoop met geautomatiseerde z-stage en 100-1000x zoomlens
IME Electrospin kabinetten, op temperatuur en vochtigheid gecontroleerd
Volledige kweekfaciliteiten met rollerbottle-systemen voor het kweken van grotere hoeveelheden en met FlexWell set-ups voor mechanische stimulatie
Trektesters, Bose Uniaxial, Cellscale Biaxial
FACS, qPCR, UV/ECL imager, plate reader (absorptie, fluorescentie, luminescentie)
Gecertificeerd voor het werken met menselijk of dierlijk weefsel en genetisch gemodificeerde organismen volgens de ML-II classificatie van de Nederlandse wet.

Since various research groups within the Department of Biomedical Engineering use these facilities, a rich cross-fertilization of ideas and knowledge takes place. This creates a unique breeding ground for innovations.
Foto geassocieerd met apparatuur

Vingerafdruk

Verken de onderzoeksgebieden waarvoor deze uitrusting is gebruikt. Deze labels worden gegenereerd op basis van de gerelateerde outputs. Samen vormen ze een unieke vingerafdruk.