Column by professional cyclist Jan Bakelants in Belgian Newspaper "Het Nieuwsblad": "Buiten Nibali en Kruijswijk hangen veel van de zogenaamde nieuwe concurrenten van Bernal en Thomas al in de touwen"

 • Bert Blocken

Pers / media: Onderzoek

Omschrijving

Een jaar geleden was ik aanwezig bij de opening van de windtunnel van de universiteit van Eindhoven. Ik ben bevriend met professor Bert Blocken en hij had mij gevraagd een korte inleiding te geven. Richard Plugge, de ploegmanager van toen nog Lotto-Jumbo, was ook aanwezig, want zijn ploeg had een samenwerking afgesloten met Eindhoven. De schaal van de windtunnel liet nieuwe tests toe, waarbij niet enkel één renner apart kon worden getest, maar ook acht renners achter elkaar. Ideaal om de volgorde van een ploegentijdrit te bepalen. Toen ik ’s avonds buiten stapte, was ik ervan overtuigd dat de winnaar van de ploegentijdrit in de Tour 2018 bekend was. Zo’n wetenschappelijke aanpak moest lonen.

Periode8 jul. 2019

Media-aandacht

1

Media-aandacht

 • TitelJCOLUMN. Jan Bakelants: “Buiten Nibali en Kruijswijk hangen veel van de zogenaamde nieuwe concurrenten van Bernal en Thomas al in de touwen”
  Mate van erkenningNationaal
  Media naam/outletHet Nieuwsblad
  MediatypeWeb
  Land/RegioBelgië
  Release datum8/07/19
  Producent / auteurJan Bakelants
  URLhttps://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20190708_04499655
  PersonenBert Blocken