Zelfvoorziening compliceert energietransitie

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

2 Downloads (Pure)

Abstract

Steeds meer eilanden, gemeenten en energiecoöperaties streven naar zelfvoorziening op energiegebied. Daarmee willen ze onafhankelijkheid creëren van de toevoer van energie van buitenaf. Maar wat is zelfvoorziening precies? En is het mogelijk in Nederland, waar de ruimtelijke mogelijkheden beperkt zijn? Energieopslag is bij energiezelfvoorziening een belangrijk onderwerp, maar het is een dure en moeilijk toepasbare optie.
Original languageEnglish
Pages (from-to)16-18
JournalEnergie +
Issue number6
Publication statusPublished - 2012

Cite this

@article{8373fae6cc164fe9ba51f35fdbea42c8,
title = "Zelfvoorziening compliceert energietransitie",
abstract = "Steeds meer eilanden, gemeenten en energieco{\"o}peraties streven naar zelfvoorziening op energiegebied. Daarmee willen ze onafhankelijkheid cre{\"e}ren van de toevoer van energie van buitenaf. Maar wat is zelfvoorziening precies? En is het mogelijk in Nederland, waar de ruimtelijke mogelijkheden beperkt zijn? Energieopslag is bij energiezelfvoorziening een belangrijk onderwerp, maar het is een dure en moeilijk toepasbare optie.",
author = "J.G. Slootweg",
year = "2012",
language = "English",
pages = "16--18",
journal = "Energie +",
issn = "1871-9627",
number = "6",

}

Zelfvoorziening compliceert energietransitie. / Slootweg, J.G.

In: Energie +, No. 6, 2012, p. 16-18.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Zelfvoorziening compliceert energietransitie

AU - Slootweg, J.G.

PY - 2012

Y1 - 2012

N2 - Steeds meer eilanden, gemeenten en energiecoöperaties streven naar zelfvoorziening op energiegebied. Daarmee willen ze onafhankelijkheid creëren van de toevoer van energie van buitenaf. Maar wat is zelfvoorziening precies? En is het mogelijk in Nederland, waar de ruimtelijke mogelijkheden beperkt zijn? Energieopslag is bij energiezelfvoorziening een belangrijk onderwerp, maar het is een dure en moeilijk toepasbare optie.

AB - Steeds meer eilanden, gemeenten en energiecoöperaties streven naar zelfvoorziening op energiegebied. Daarmee willen ze onafhankelijkheid creëren van de toevoer van energie van buitenaf. Maar wat is zelfvoorziening precies? En is het mogelijk in Nederland, waar de ruimtelijke mogelijkheden beperkt zijn? Energieopslag is bij energiezelfvoorziening een belangrijk onderwerp, maar het is een dure en moeilijk toepasbare optie.

M3 - Article

SP - 16

EP - 18

JO - Energie +

JF - Energie +

SN - 1871-9627

IS - 6

ER -