Wandelen tussen de moleculen met nieuwe elektronenmiscroscoop

N.A.J.M. Sommerdijk, P.M. Frederik

Research output: Contribution to journalArticlePopular

Abstract

De allernieuwste elektronenmiscroscoop van de TU/e wordt morgen, vrijdag 13 oktober, officieel in gebruik genomen met een symposium. De ruim drie miljoen kostende "Soft Matter Cryo-TEM Research Unit" kan de ordening van moleculaire structuren driedimensionaal in beeld brengen. Daardoor onstaan geheel nieuwe mogelijkheden voor chemisch, fysisch en biologisch onderzoek. De nieuwe onderzoeksfacilieit is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen de TU/e, de Universiteit Maastricht (UM) en FEI Company.
Original languageDutch
Pages (from-to)6-7
Number of pages2
JournalCursor
Volume49
Issue number6
Publication statusPublished - 2006

Cite this

Sommerdijk, N. A. J. M., & Frederik, P. M. (2006). Wandelen tussen de moleculen met nieuwe elektronenmiscroscoop. Cursor, 49(6), 6-7.
Sommerdijk, N.A.J.M. ; Frederik, P.M. / Wandelen tussen de moleculen met nieuwe elektronenmiscroscoop. In: Cursor. 2006 ; Vol. 49, No. 6. pp. 6-7.
@article{4e193145519d4fc5a66c4974403cb1e2,
title = "Wandelen tussen de moleculen met nieuwe elektronenmiscroscoop",
abstract = "De allernieuwste elektronenmiscroscoop van de TU/e wordt morgen, vrijdag 13 oktober, officieel in gebruik genomen met een symposium. De ruim drie miljoen kostende {"}Soft Matter Cryo-TEM Research Unit{"} kan de ordening van moleculaire structuren driedimensionaal in beeld brengen. Daardoor onstaan geheel nieuwe mogelijkheden voor chemisch, fysisch en biologisch onderzoek. De nieuwe onderzoeksfacilieit is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen de TU/e, de Universiteit Maastricht (UM) en FEI Company.",
author = "N.A.J.M. Sommerdijk and P.M. Frederik",
year = "2006",
language = "Nederlands",
volume = "49",
pages = "6--7",
journal = "Cursor",
issn = "0920-6876",
number = "6",

}

Sommerdijk, NAJM & Frederik, PM 2006, 'Wandelen tussen de moleculen met nieuwe elektronenmiscroscoop', Cursor, vol. 49, no. 6, pp. 6-7.

Wandelen tussen de moleculen met nieuwe elektronenmiscroscoop. / Sommerdijk, N.A.J.M.; Frederik, P.M.

In: Cursor, Vol. 49, No. 6, 2006, p. 6-7.

Research output: Contribution to journalArticlePopular

TY - JOUR

T1 - Wandelen tussen de moleculen met nieuwe elektronenmiscroscoop

AU - Sommerdijk, N.A.J.M.

AU - Frederik, P.M.

PY - 2006

Y1 - 2006

N2 - De allernieuwste elektronenmiscroscoop van de TU/e wordt morgen, vrijdag 13 oktober, officieel in gebruik genomen met een symposium. De ruim drie miljoen kostende "Soft Matter Cryo-TEM Research Unit" kan de ordening van moleculaire structuren driedimensionaal in beeld brengen. Daardoor onstaan geheel nieuwe mogelijkheden voor chemisch, fysisch en biologisch onderzoek. De nieuwe onderzoeksfacilieit is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen de TU/e, de Universiteit Maastricht (UM) en FEI Company.

AB - De allernieuwste elektronenmiscroscoop van de TU/e wordt morgen, vrijdag 13 oktober, officieel in gebruik genomen met een symposium. De ruim drie miljoen kostende "Soft Matter Cryo-TEM Research Unit" kan de ordening van moleculaire structuren driedimensionaal in beeld brengen. Daardoor onstaan geheel nieuwe mogelijkheden voor chemisch, fysisch en biologisch onderzoek. De nieuwe onderzoeksfacilieit is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen de TU/e, de Universiteit Maastricht (UM) en FEI Company.

M3 - Tijdschriftartikel

VL - 49

SP - 6

EP - 7

JO - Cursor

JF - Cursor

SN - 0920-6876

IS - 6

ER -

Sommerdijk NAJM, Frederik PM. Wandelen tussen de moleculen met nieuwe elektronenmiscroscoop. Cursor. 2006;49(6):6-7.