Ventilatie bij lage luchtsnelheden

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

1 Downloads (Pure)

Abstract

Goede ventilatie van gebouwen en vervoersmiddelen is niet alleen van belang voor onze gezondheid en ons comfort, maar ook voor energiezuinigheid en duurzaamheid. Mengventilatie, gebaseerd op de toevoer van verse lucht bovenin een ruimte, wordt bet meest toegepast (figuur ia en ib). De impuls van de toegevoerde Iucht zorgt ervoor dat de verse lucht zich mengt met de in de ruimte aanwezige lucht, waarna de gemengde lucht wordt afgevoerd. Dat mag een eenvoudig proces Iijken, maar ondanks veel onderzoek, zijn er nog altijd heel wat vragen onbeantwoord.
Original languageDutch
Pages (from-to)358-361
Number of pages4
JournalNederlands Tijdschrift voor Natuurkunde
Volume79
Issue number9
Publication statusPublished - 2013

Cite this

@article{fc12f7b2edd14ed4abdbf40cdeeb809d,
title = "Ventilatie bij lage luchtsnelheden",
abstract = "Goede ventilatie van gebouwen en vervoersmiddelen is niet alleen van belang voor onze gezondheid en ons comfort, maar ook voor energiezuinigheid en duurzaamheid. Mengventilatie, gebaseerd op de toevoer van verse lucht bovenin een ruimte, wordt bet meest toegepast (figuur ia en ib). De impuls van de toegevoerde Iucht zorgt ervoor dat de verse lucht zich mengt met de in de ruimte aanwezige lucht, waarna de gemengde lucht wordt afgevoerd. Dat mag een eenvoudig proces Iijken, maar ondanks veel onderzoek, zijn er nog altijd heel wat vragen onbeantwoord.",
author = "{van Hooff}, T. and B.J.E. Blocken and {Heijst, van}, G.J.F.",
year = "2013",
language = "Nederlands",
volume = "79",
pages = "358--361",
journal = "Nederlands Tijdschrift voor Natuurkunde",
issn = "0926-4264",
number = "9",

}

Ventilatie bij lage luchtsnelheden. / van Hooff, T.; Blocken, B.J.E.; Heijst, van, G.J.F.

In: Nederlands Tijdschrift voor Natuurkunde, Vol. 79, No. 9, 2013, p. 358-361.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Ventilatie bij lage luchtsnelheden

AU - van Hooff, T.

AU - Blocken, B.J.E.

AU - Heijst, van, G.J.F.

PY - 2013

Y1 - 2013

N2 - Goede ventilatie van gebouwen en vervoersmiddelen is niet alleen van belang voor onze gezondheid en ons comfort, maar ook voor energiezuinigheid en duurzaamheid. Mengventilatie, gebaseerd op de toevoer van verse lucht bovenin een ruimte, wordt bet meest toegepast (figuur ia en ib). De impuls van de toegevoerde Iucht zorgt ervoor dat de verse lucht zich mengt met de in de ruimte aanwezige lucht, waarna de gemengde lucht wordt afgevoerd. Dat mag een eenvoudig proces Iijken, maar ondanks veel onderzoek, zijn er nog altijd heel wat vragen onbeantwoord.

AB - Goede ventilatie van gebouwen en vervoersmiddelen is niet alleen van belang voor onze gezondheid en ons comfort, maar ook voor energiezuinigheid en duurzaamheid. Mengventilatie, gebaseerd op de toevoer van verse lucht bovenin een ruimte, wordt bet meest toegepast (figuur ia en ib). De impuls van de toegevoerde Iucht zorgt ervoor dat de verse lucht zich mengt met de in de ruimte aanwezige lucht, waarna de gemengde lucht wordt afgevoerd. Dat mag een eenvoudig proces Iijken, maar ondanks veel onderzoek, zijn er nog altijd heel wat vragen onbeantwoord.

M3 - Tijdschriftartikel

VL - 79

SP - 358

EP - 361

JO - Nederlands Tijdschrift voor Natuurkunde

JF - Nederlands Tijdschrift voor Natuurkunde

SN - 0926-4264

IS - 9

ER -