Van massamarketing naar one-to-one marketing en relatiemarketing

H.W.C. Hart, van der

Research output: Contribution to journalArticleAcademicpeer-review

3 Downloads (Pure)

Abstract

Twee belangrijke ontwikkelingen vormen de verklaring voor de trend in de marketing naar one-to-one marketing. Op de eerste plaats bieden de informatie- en communicatietechnologie ons in hoog tempo steeds effectievere methoden en mogelijkheden om marketingacties meer en meer te individualiseren. Op de tweede plaats voelen leveranciers zich steeds meer genoodzaakt om zich in de markt te onderscheiden door op maat toegesneden aanbod aan en communicatie met hun kianten. De expliciete wensen van afnemers en acties van concurrenten vormen hiervoor de belangrijkste aanleiding. Voor een dergelijk one-to-one marketingbeleid is echter een volstrekt helder beeld van de winstgevendheid van afzonderlijke klanten en een topniveau van klantgerichtheid in de organisatie vereist.
Original languageDutch
Pages (from-to)24-29
Number of pages6
JournalBedrijfskunde : Tijdschrift voor Modern Management
Volume70
Issue number3
Publication statusPublished - 1998

Cite this

@article{75a6bd57e42144828174cf7835d02ade,
title = "Van massamarketing naar one-to-one marketing en relatiemarketing",
abstract = "Twee belangrijke ontwikkelingen vormen de verklaring voor de trend in de marketing naar one-to-one marketing. Op de eerste plaats bieden de informatie- en communicatietechnologie ons in hoog tempo steeds effectievere methoden en mogelijkheden om marketingacties meer en meer te individualiseren. Op de tweede plaats voelen leveranciers zich steeds meer genoodzaakt om zich in de markt te onderscheiden door op maat toegesneden aanbod aan en communicatie met hun kianten. De expliciete wensen van afnemers en acties van concurrenten vormen hiervoor de belangrijkste aanleiding. Voor een dergelijk one-to-one marketingbeleid is echter een volstrekt helder beeld van de winstgevendheid van afzonderlijke klanten en een topniveau van klantgerichtheid in de organisatie vereist.",
author = "{Hart, van der}, H.W.C.",
year = "1998",
language = "Nederlands",
volume = "70",
pages = "24--29",
journal = "Bedrijfskunde : Tijdschrift voor Modern Management",
issn = "0165-0971",
number = "3",

}

Van massamarketing naar one-to-one marketing en relatiemarketing. / Hart, van der, H.W.C.

In: Bedrijfskunde : Tijdschrift voor Modern Management, Vol. 70, No. 3, 1998, p. 24-29.

Research output: Contribution to journalArticleAcademicpeer-review

TY - JOUR

T1 - Van massamarketing naar one-to-one marketing en relatiemarketing

AU - Hart, van der, H.W.C.

PY - 1998

Y1 - 1998

N2 - Twee belangrijke ontwikkelingen vormen de verklaring voor de trend in de marketing naar one-to-one marketing. Op de eerste plaats bieden de informatie- en communicatietechnologie ons in hoog tempo steeds effectievere methoden en mogelijkheden om marketingacties meer en meer te individualiseren. Op de tweede plaats voelen leveranciers zich steeds meer genoodzaakt om zich in de markt te onderscheiden door op maat toegesneden aanbod aan en communicatie met hun kianten. De expliciete wensen van afnemers en acties van concurrenten vormen hiervoor de belangrijkste aanleiding. Voor een dergelijk one-to-one marketingbeleid is echter een volstrekt helder beeld van de winstgevendheid van afzonderlijke klanten en een topniveau van klantgerichtheid in de organisatie vereist.

AB - Twee belangrijke ontwikkelingen vormen de verklaring voor de trend in de marketing naar one-to-one marketing. Op de eerste plaats bieden de informatie- en communicatietechnologie ons in hoog tempo steeds effectievere methoden en mogelijkheden om marketingacties meer en meer te individualiseren. Op de tweede plaats voelen leveranciers zich steeds meer genoodzaakt om zich in de markt te onderscheiden door op maat toegesneden aanbod aan en communicatie met hun kianten. De expliciete wensen van afnemers en acties van concurrenten vormen hiervoor de belangrijkste aanleiding. Voor een dergelijk one-to-one marketingbeleid is echter een volstrekt helder beeld van de winstgevendheid van afzonderlijke klanten en een topniveau van klantgerichtheid in de organisatie vereist.

M3 - Tijdschriftartikel

VL - 70

SP - 24

EP - 29

JO - Bedrijfskunde : Tijdschrift voor Modern Management

JF - Bedrijfskunde : Tijdschrift voor Modern Management

SN - 0165-0971

IS - 3

ER -