Universiteiten ontwikkelen fiets met ‘zonnewiel’

P.E.W. van den Berg, S.M.H.J. Vinken, K. Geurs, T.A. Arentze

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Op de Technische Universiteit Eindhoven wordt in samenwerking met de Universiteit Twente een nieuw type elektrische fiets ontwikkeld: de solar bike. Dit is een elektrische fiets met zonnecellen in het voorwiel. Het ‘zonnewiel’ wordt ontwikkeld door Abby, een startup van studenten van de TU/e. Naast de techniek wordt ook de markt voor solar bikes verkend. Een ontwikkelingsverhaal.
Original languageDutch
Pages (from-to)6-7
Number of pages2
JournalVerkeerskunde
Volume68
Issue number3
Publication statusPublished - 2017

Cite this

van den Berg, P.E.W. ; Vinken, S.M.H.J. ; Geurs, K. ; Arentze, T.A. / Universiteiten ontwikkelen fiets met ‘zonnewiel’. In: Verkeerskunde. 2017 ; Vol. 68, No. 3. pp. 6-7.
@article{7fec0aa01d8b4e089c7744e36edc73c3,
title = "Universiteiten ontwikkelen fiets met ‘zonnewiel’",
abstract = "Op de Technische Universiteit Eindhoven wordt in samenwerking met de Universiteit Twente een nieuw type elektrische fiets ontwikkeld: de solar bike. Dit is een elektrische fiets met zonnecellen in het voorwiel. Het ‘zonnewiel’ wordt ontwikkeld door Abby, een startup van studenten van de TU/e. Naast de techniek wordt ook de markt voor solar bikes verkend. Een ontwikkelingsverhaal.",
author = "{van den Berg}, P.E.W. and S.M.H.J. Vinken and K. Geurs and T.A. Arentze",
year = "2017",
language = "Nederlands",
volume = "68",
pages = "6--7",
journal = "Verkeerskunde",
issn = "0377-8495",
number = "3",

}

Universiteiten ontwikkelen fiets met ‘zonnewiel’. / van den Berg, P.E.W.; Vinken, S.M.H.J.; Geurs, K.; Arentze, T.A.

In: Verkeerskunde, Vol. 68, No. 3, 2017, p. 6-7.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Universiteiten ontwikkelen fiets met ‘zonnewiel’

AU - van den Berg, P.E.W.

AU - Vinken, S.M.H.J.

AU - Geurs, K.

AU - Arentze, T.A.

PY - 2017

Y1 - 2017

N2 - Op de Technische Universiteit Eindhoven wordt in samenwerking met de Universiteit Twente een nieuw type elektrische fiets ontwikkeld: de solar bike. Dit is een elektrische fiets met zonnecellen in het voorwiel. Het ‘zonnewiel’ wordt ontwikkeld door Abby, een startup van studenten van de TU/e. Naast de techniek wordt ook de markt voor solar bikes verkend. Een ontwikkelingsverhaal.

AB - Op de Technische Universiteit Eindhoven wordt in samenwerking met de Universiteit Twente een nieuw type elektrische fiets ontwikkeld: de solar bike. Dit is een elektrische fiets met zonnecellen in het voorwiel. Het ‘zonnewiel’ wordt ontwikkeld door Abby, een startup van studenten van de TU/e. Naast de techniek wordt ook de markt voor solar bikes verkend. Een ontwikkelingsverhaal.

UR - http://www.verkeerskunde.nl/internetartikelen/vakartikelen/universiteiten-ontwikkelen-fiets-met-zonnewiel.49666.lynkx

M3 - Tijdschriftartikel

VL - 68

SP - 6

EP - 7

JO - Verkeerskunde

JF - Verkeerskunde

SN - 0377-8495

IS - 3

ER -