Towards a European research area

K. Frenken, J. Hoekman, F.G. Oort, van

Research output: Book/ReportReportAcademic

Abstract

De Europese Unie is er nog niet in geslaagd een Europese onderzoeksruimte te creëren, zo constateren de auteurs op basis van hun studie naar de onderzoekssamenwerking binnen Europa op het gebied van wetenschap en technologie. De EU doet er daarom goed aan in te blijven zetten op een dergelijke intensivering van de onderzoekssamenwerking, met als doel het creëren van toponderzoekscentra die op wereldwijde schaal kunnen concurreren. Een dergelijk beleid zal er niet alleen toe leiden dat kunstmatige barrières zoals geografische ligging en grenzen worden weggenomen, maar ook dat excellerende regio’s en hun netwerken worden bevoordeeld. Op EU-niveau moet daarom meer aandacht worden besteed aan de mogelijke strijdigheid van het EOR-beleid met het cohesiebeleid. Op nationaal niveau kunnen beleidsmakers profiteren van kennis over de ‘best practices’ van andere lidstaten op het gebied van onderzoek en technologische innovatie.
Original languageEnglish
Place of PublicationRotterdam
PublisherNAI010
Number of pages101
ISBN (Print)978-90-5662 -614-3
Publication statusPublished - 2007

Publication series

NameAchtergronden
Volume3

Fingerprint

Huns
Best Practice
Leiden

Cite this

Frenken, K., Hoekman, J., & Oort, van, F. G. (2007). Towards a European research area. (Achtergronden; Vol. 3). Rotterdam: NAI010.
Frenken, K. ; Hoekman, J. ; Oort, van, F.G. / Towards a European research area. Rotterdam : NAI010, 2007. 101 p. (Achtergronden).
@book{79ffb259a8584e6585a72b6931236770,
title = "Towards a European research area",
abstract = "De Europese Unie is er nog niet in geslaagd een Europese onderzoeksruimte te cre{\"e}ren, zo constateren de auteurs op basis van hun studie naar de onderzoekssamenwerking binnen Europa op het gebied van wetenschap en technologie. De EU doet er daarom goed aan in te blijven zetten op een dergelijke intensivering van de onderzoekssamenwerking, met als doel het cre{\"e}ren van toponderzoekscentra die op wereldwijde schaal kunnen concurreren. Een dergelijk beleid zal er niet alleen toe leiden dat kunstmatige barri{\`e}res zoals geografische ligging en grenzen worden weggenomen, maar ook dat excellerende regio’s en hun netwerken worden bevoordeeld. Op EU-niveau moet daarom meer aandacht worden besteed aan de mogelijke strijdigheid van het EOR-beleid met het cohesiebeleid. Op nationaal niveau kunnen beleidsmakers profiteren van kennis over de ‘best practices’ van andere lidstaten op het gebied van onderzoek en technologische innovatie.",
author = "K. Frenken and J. Hoekman and {Oort, van}, F.G.",
year = "2007",
language = "English",
isbn = "978-90-5662 -614-3",
series = "Achtergronden",
publisher = "NAI010",

}

Frenken, K, Hoekman, J & Oort, van, FG 2007, Towards a European research area. Achtergronden, vol. 3, NAI010, Rotterdam.

Towards a European research area. / Frenken, K.; Hoekman, J.; Oort, van, F.G.

Rotterdam : NAI010, 2007. 101 p. (Achtergronden; Vol. 3).

Research output: Book/ReportReportAcademic

TY - BOOK

T1 - Towards a European research area

AU - Frenken, K.

AU - Hoekman, J.

AU - Oort, van, F.G.

PY - 2007

Y1 - 2007

N2 - De Europese Unie is er nog niet in geslaagd een Europese onderzoeksruimte te creëren, zo constateren de auteurs op basis van hun studie naar de onderzoekssamenwerking binnen Europa op het gebied van wetenschap en technologie. De EU doet er daarom goed aan in te blijven zetten op een dergelijke intensivering van de onderzoekssamenwerking, met als doel het creëren van toponderzoekscentra die op wereldwijde schaal kunnen concurreren. Een dergelijk beleid zal er niet alleen toe leiden dat kunstmatige barrières zoals geografische ligging en grenzen worden weggenomen, maar ook dat excellerende regio’s en hun netwerken worden bevoordeeld. Op EU-niveau moet daarom meer aandacht worden besteed aan de mogelijke strijdigheid van het EOR-beleid met het cohesiebeleid. Op nationaal niveau kunnen beleidsmakers profiteren van kennis over de ‘best practices’ van andere lidstaten op het gebied van onderzoek en technologische innovatie.

AB - De Europese Unie is er nog niet in geslaagd een Europese onderzoeksruimte te creëren, zo constateren de auteurs op basis van hun studie naar de onderzoekssamenwerking binnen Europa op het gebied van wetenschap en technologie. De EU doet er daarom goed aan in te blijven zetten op een dergelijke intensivering van de onderzoekssamenwerking, met als doel het creëren van toponderzoekscentra die op wereldwijde schaal kunnen concurreren. Een dergelijk beleid zal er niet alleen toe leiden dat kunstmatige barrières zoals geografische ligging en grenzen worden weggenomen, maar ook dat excellerende regio’s en hun netwerken worden bevoordeeld. Op EU-niveau moet daarom meer aandacht worden besteed aan de mogelijke strijdigheid van het EOR-beleid met het cohesiebeleid. Op nationaal niveau kunnen beleidsmakers profiteren van kennis over de ‘best practices’ van andere lidstaten op het gebied van onderzoek en technologische innovatie.

M3 - Report

SN - 978-90-5662 -614-3

T3 - Achtergronden

BT - Towards a European research area

PB - NAI010

CY - Rotterdam

ER -

Frenken K, Hoekman J, Oort, van FG. Towards a European research area. Rotterdam: NAI010, 2007. 101 p. (Achtergronden).